SFVF ansluter sig till STRO och anställer däck- och fälgspecialist

STRO däckbranschen

SFVF:s ambition är att bli avsevärt större inom däckbranschen eftersom allt fler verkstäder arbetar med däck.

– Även stora däckkedjor är numera ansluta till vår förening och därför växlar vi nu upp, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

STRO ger bland annat ut en bibel när det gäller information om däck för alla typer av fordon. SFVF  ansluter sig nu som medlem i STRO – The Scandinavian Tire & Rim Organization,.

STRO bildades 1960 och har sedan dess verkat för fastställande av tekniska normer inom däck-, fälg och hjulindustrin.
– Nu får vi tillgång till den samlade tekniska expertisen på däcksområdet i Norden och det gläder mig och våra medlemmar, säger Bo Ericsson.

Anställer Däck- och Fälgspecialist
Det är viktigt att SFVF är med när det gäller allt som berör däck och fälg. Därför pågår också anställningsintervjuer eftersom vi kommer anställa en däck- och fälgspecialist med bakgrund i däckbranschen.

Nyanställd
SFVF har anställt Pia Ericsson (bilden) som har bakgrund på Texas Instrument, Altera och kommer nu närmast från Intel.

– Pia har förståelse för komplexiteten med den utveckling som nu och framåt sker i fordon och det kommer SFVF också dra nytta av, säger Bo Ericsson.

Profilbild
About Joakim Held 781 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!