Priserna rusar och bilhandeln tar marknad

bildäck

Under februari månad minskade antalet totalt sålda begagnade bilar till privatpersoner med 2,7% jämfört med samma månad föregående år. Räknat i antalet bilar såldes det totalt 82 356 begagnade bilar till privatpersoner (fördelat på bilhandeln, privatmarknaden, och företag), vilket är 2 311 bilar färre än i februari 2020.

– Vi ser en svag nedgång av antal sålda bilar även i februari men efterfrågan är fortsatt stark. Osäkerheten som fortsatte i februari kring den nu klubbade regeländring gällande hybrider, kombinerat med bilindustrins problem med produktionen höll nybilsförsäljningen nere. Behovet av bil var dock fortsatt stort och det i kombination med färre nya bilar till försäljning och litet utbud av begagnat, gjorde att priserna skenade. Vi har nu de högsta prisnivåerna på begagnat sedan början av pandemin och så länge bilindustrins nuvarande problem med komponenter och strejker fortsätter, ser vi inga tecken på någon avmattning, säger Johan Browaldh Sales Manager Sweden på fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

 

Bilhandeln ökade med 4,3 % i februari

Bilhandeln sålde totalt 45 202 begagnade bilar till privatpersoner under februari månad, vilket är en ökning med 4,3 % jämfört med samma månad förra året.

Privatmarknaden minskade med 10,6 % i februari

34 833 bilar bytte ägare mellan privatpersoner i februari månad, vilket är en minskning med 10,6 % jämfört med samma månad förra året.

– Bilhandeln tog under februari ett historiskt stort kliv och ökade sin marknadsandel dramatiskt på privatmarknaden. Bilhandelns marknadsandel är nu 54,9% mot privat till privats 42,3%. Det är nu uppenbart att konsumenterna väljer vad de anser vara tryggare alternativ och gillar även den ökande digitaliseringen hos bilhandeln samt enkelheten i ett brett utbud av tilläggstjänster, fortsätter Johan Browaldh.

Profilbild
About Joakim Held 895 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!