Premiär för REIFEN på Frankfurt mässan

däcktjänster mässa

Den internationella däckindustrin och fordonseftermarknaden har nu en ny gemensam nämnare: Frankfurt Messe. Från 11 till 15 september 2018, kommer REIFEN och Automechanika Frankfurt att äga rum samtidigt för första gången. Det är ett nytt drag som erbjuder enorma synergieffekter för fackbesökare, eftersom fordons-och detaljhandelsindustrin fortsätter att växa närmare varandra, vilket skapar nya intäktsmodeller – särskilt för däckåterförsäljare. De ämnen som ingår i den nya mässduon omfattar nätverk i workshop, däcklagring och utrustning, nya däcktjänster, däckhandel online och däck för eldrivna fordon.

Enligt ASA president Frank Beaujean: “däcktjänster är ett traditionellt affärsområde för bilhandlare och verkstäder, och på senare år i synnerhet har fordonsindustrin visat hur tilltalande serviceprogram kan användas för att återta förlorade affärer.”

I den nya hall 12 kommer allt kretsa kring dagens hjul- och däcktjänster. Här kommer besökarna att kunna uppleva banden mellan fordonseftermarknaden och däckindustrin i en serie av direktsända demonstrationer, presentationer och en wheel-lounge “rund lounge” med marknadsledare från däck-, hjul- och fälgbranschen. Som en del av den “nätverksanslutna däck workshopen” kommer ASA – den tyska föreningen för tillverkare och importörer av utrustning för bilservice – att presentera hela utbudet av digitaliserade och process-optimerade däcktjänster.

– När det gäller elfordon är det absolut nödvändigt att ha rätt däck, säger Marco Gundel, VD för Varaneo, en ny tillverkare av elfordon. “den typ av däck som används påverkar Inte bara fordonens effektivitet, utan också deras räckvidd.” Varaneo kommer att presentera sina nya e-Mikrobilar, e-skotrar och e-Bikes för första gången, erbjuder intresserade fackbesökare möjlighet att få en provkörning framför utställningshallen. Ett av fokusområdena kommer att vara däckens beteende på olika typer av ytor.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!