Polisen och Skatteverkets slår till mot svart verksamhet

Personalliggare däckbranschen

Gång på gång kan vi läsa om hur seriösa verkstäder, däckhandlare, rostskyddare och bilvårdare får allt svårare att få ekonomin att gå ihop.

– Vi får rapporter om att konkurrensen från bland annat illegal arbetskraft har ökat kraftigt på senare år, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Anmälningarna mot svarta verkstäder, bilvårdare, däckverkstäder med flera, som SFVF:s medlemmar – och även SFVF själva – har gjort börjar äntligen ge resultat.

– Vid ett telefonmöte i veckan fick vi bekräftat av flera personer att Polisen och Skatteverket är aktivare än på mycket länge och gör tillslag, säger Bo Ericsson.

SFVF uppmanar medlemmarna att anmäla företag (anonymt om man vill) som man tror arbetar svart till Skatteverket (klicka här) eller skicka in uppgifter till SFVF.

– Det är ofta helt uppenbart att det inte går rätt till om ett företag tvättar en bil för 79 kronor, skiftar hjul för 99 kronor och så vidare, såvida det inte är av engångskaraktär för att locka till sig kunder, säger Bo Ericsson och fortsätter:

– Det är glädjande att få bekräftat, som här i Skånska Dagbladet, att tillslag sker. När vi ställer frågan till Skatteverket om det ger något när vi gör anmälning mot svart verksamhet, har vi fått svaret att det är guldkorn som i princip alltid ger positivt resultat.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!