Pirelli världsledande på hållbarhet

Foto: anncapictures från Pixabay

Pirelli är världsledande inom hållbarhet i sektorn för bilar och komponenter på Dow Jones Sustainability World and Europe index. Detta blev resultatet av den årliga granskningen som S&P Global genomfört via SAM.

Pirelli totalt fick ihop 84 poäng, jämfört med ett genomsnitt för sektorn på 35.

– Bekräftelsen av Pirellis världsledande på Dow Jones-index visar återigen värdet av att integrera hållbarhet i vårt företags utvecklingsstrategi. Det ständiga åtagandet att förbättra ekonomiska, sociala och miljömässiga prestationer längs hela värdekedjan, från val av leverantörer till att säkerställa arbetsmiljö och säkerhet, från respekt för miljön till hållbarhet på nya produkter, är avgörande för vår affärsmodell som syftar till att skapa värde för alla sina intressenter, säger Marco Tronchetti Provera, vice ordförande och VD för Pirelli.

– Vi gratulerar Pirelli för att ha inkluderats i Dow Jones Sustainability Index World and Europe. Att inkluderas i DJSI är ett kvitto på att vara en hållbarhetsledare i sin bransch. Med ett rekordantal företag som deltar i bedömningen och hårdare regler för inkludering 2020, skiljer detta ert företag och belönar ert fortsatta engagemang för människan och planeten, säger Manjit Jus, global chef för ESG Research and Data di S&P Global.

Dow Jones hållbarhetsindex, som lanserades 1999, är bland de viktigaste aktiemarknadsindexen för hållbarhet på världsnivå. Den årliga analysen täcker mer än 7 300 företag och cirka 95% av kapitaliseringen på den globala marknaden.

About Joakim Held 954 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!