Pirelli PZero original på cyklar från Pinarello

Pinarello Pirelli

Pirelli informerar om ett partnerskap med cykeltillverkaren Villorba. Pirelli kommer att leverera sina PZero Velo-däck till Pinarellos Dogma F10-cyklar.

Pinarello har valt Pirelli’s nya PZero Velo-däck för sina toppmodeller och ingått ett partnerskap som en naturlig start på de två varumärkenas resa. Under de senaste månaderna har Pinarello har utsatt PZero Velo för omfattande vägtester under många mil och hårda förhållanden. Pirelli-däcken levererade hela tiden enastående prestanda, med optimala resultat i alla avseenden – rullmotstånd, grepp på våta och torra ytor, hantering, motståndskraft mot punktering och livslängd – vilket tydligt visar att de fullt ut kan uppfylla högprestandakraven för Dogma F10 cykeln.

“Det är med största glädje vi kan informera om ett OEM-avtal med en av världens mest prestigefyllda cykeltillverkare”, säger Antonella Lauriola, COO affärsenhet Velo Pirelli. “Pirelli har alltid varit partner till de bästa, och det här partnerskapet med Pinarello gör oss stolta!”

“Däcken är den sista länken mellan cykeln och den asfalterade ytan … att välja felaktiga däck innebär att vi undergräver vårt arbete och äventyrar säkerheten för våra cyklar, säger Fausto Pinarello, VD och koncernchef i Pinarello. “Pirelli PZero är ett mycket känt namn på världens däckscen, men vi var ändå tvungna att se till att deras arbete och deras produkt var rätt för vår Dogma F10 cykel. När vi idag informerar vi om detta partnerskap och är vi övertygade om att vi har utrustat våra Dogma F10-cyklar med de bästa däcken som för närvarande finns på marknaden.”

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!