Pirelli P Zero Trofeo däck på nya McLaren 765LT

Pirelli ska exklusivt utrusta nya McLaren 765LT efter att ha fått i uppdrag från det lyxiga brittiska superbilföretagets och dess snabbaste Super Serie-bil någonsin att leverera så mycket prestanda som möjligt för körning på torr bana.

P Zero Trofeo R-däck valdes som utgångspunkt för det senaste samarbetet: Pirellis bästa prestandadäck som också är helt lagliga för gatubruk. Nu har Trofeo R förfinats ytterligare i ett gemensamt försök från Pirelli och McLaren för att möta de höga prestandakraven för den senaste bilen och efter ett intensivt arbete från Pirellis kända forsknings- och utvecklingsavdelning. För förare som är mindre benägna att köra sina bilar på bana finns även Pirelli P Zero-däck.

Nya McLaren 765LT tillkännager sina sportsliga avsikter med en 765 hästkraftsmotor som ger ett vridmoment på 800 Nm för att leverera den ultimata prestandan, liksom aerodynamik som placerar mycket tyngd genom de skräddarsydda P Zero Trofeo R-däcken. För att möta McLarens uppdrag för ett däck som skräddarsys för 765LT har Pirellis ingenjörer arbetat med däckens struktur och profil, vilket har ökat kontaktytan för att generera mer mekaniskt grepp och ökad dragningskraft särskilt på torrt underlag. Ett annat grundläggande element för att uppnå McLarens mål var slitbanemönstret. Slitbanemönstrets design har utformats för att garantera bästa möjliga väghållning både rakt fram och i kurvor, vilket minskar bromssträckorna och maximerar sidogreppet. All denna extra prestanda från däcken, förenat med de innovativa funktionerna i den nya 765LT i sig, har gjort det möjligt för bilen att gå snabbare på bana än någon annan bil som någonsin tillverkats i Woking.

Nya P Zero Trofeo R som skapats för McLaren 765LT representerar det senaste däcket som kommer från det långa samarbetet mellan Pirelli och McLaren, som också drar nytta av de omfattande lärdomarna från motorsport från båda företagen. Varje fordon som lämnar McLaren Production Center har sina egna specifika Pirelli-däck, skräddarsydda för just den bilen och kännetecknas av en distinkt ”MC” -markering på sidoväggen. Några av dessa däck är dessutom utrustade med andra Pirelli-tekniker som PNCS – Pirelli Noise Cancelling System – vilket garanterar maximal akustisk komfort inuti bilen.

Profilbild
About Joakim Held 567 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen