Pirelli originalutrustar Aston Martin DBX707

suv-däck
Bild: Pirelli

Nya Aston Martin DBX707, den mest kraftfulla lyx-SUV:en i världen, har optimal prestanda, såväl som ultimat kontroll och komfort gemensamt med Pirelli P ZERO-däcken som den utrustas med.

De 707 hästkrafterna och 900 Nm i vridmoment som genereras av Aston Martin DBX707:s motor gör denna lyx-SUV till den kraftfullaste i sitt slag i världen. För att klara av dessa extremt höga prestandanivåer har Pirellis ingenjörer skapat nya skräddarsydda däck för den förutom det 22-tumsdäck som redan är tillverkat för DBX: P ZERO i storleken 285/35R23 fram och 325/ 30R23 bak. Dessa P ZERO-däck drar nytta av en blandning som härrör från den från Aston Martins berömda grand touring-modeller för att förbättra bilens prestanda så mycket som möjligt, med mer styvhet i sidoväggen tack vare en specifik geometri i duken som utgör strukturen av däcket.

För att säkerställa att förarkomforten är lika imponerande som prestanda är dessa däck utrustade med PNCS (Pirelli Noise Canceling System) i framdäcken, vilket gör att vägbullret kan reduceras. PNCS-tekniken är uppbyggd av ett ljudabsorberande material placerat i däcket som suger upp alla vibrationer som annars skulle överföras in i kupén, vilket ska innebära att ljudet från däcken minskar.

Däcken till Aston Martin DBX707 tillverkas i Pirellis Settimo Torinese-fabrik, precis i utkanten av Turin, med hjälp av robotarna från Pirellis MIRS-system (Modular Integrated Robot System) och den mest avancerade tekniken dedikerad till produktion av ultrahögpresterande  däck för bilar på vanlig väg.

Samarbetet mellan dessa två historiska bilikoner har vuxit med tiden. Den nya DBX707, som enbart levereras med Pirelli-däck, utökar Aston Martins utbud av Pirelli-utrustade bilar, inklusive modellerna DBX, DBS och Vantage.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!