Pirelli får högt betyg i klimatkampen

Pirelli & CSpA har bekräftats som en global ledare i kampen mot klimatförändringarna och tjänat en plats på Climate A-listan utarbetad av CDP (tidigare Carbon Disclosure Project), den internationella ideella organisationen som samlar, distribuerar och främjar information om miljöfrågor.

“A” -betyget, som endast ges till ett fåtal av de tusentals deltagande företagen, är den högsta poäng som ett företag kan få. Den tar hänsyn till effektiviteten i de ansträngningar som görs för att minska utsläpp och klimatrisker och utveckla en ekonomi med låga koldioxidutsläpp, samt fullständigheten och insynen i den information som tillhandahålls och antagandet av bästa praxis i samband med klimatpåverkan.

– Erkännandet av CDP bekräftar återigen vårt engagemang för hållbar utveckling genom kampen mot klimatförändringar. Det är vad vi försöker göra varje dag genom vår forskning – utveckla processer och produkter som alltid är mer hållbara, säkrare och bättre prestanda, säger Marco Tronchetti Provera vice ordförande och VD för Pirelli.

CDP, vars mål är att vägleda företag och regeringar att ändra utsläppen av växthusgaser, skydda vattenresurser och skogar, samlar in data relaterar till miljöpåverkan, risker och möjligheter, för en utvärdering av beroende av metoden som poängen beräknas med.

År 2020 uppmanade över 515 investerare, med tillgång på över 106 miljarder dollar, och 150 storskaliga köpare, med en köpkraft på 4 biljoner dollar, företaget att dela dessa uppgifter via CDP-plattformen och över 9 600 företag svarade.

CDP: s erkännande bekräftar Pirellis ständiga engagemang för frågor om hållbarhet, ett område där företaget redan har ett antal prestationer. Pirelli inkluderas inom Automobiles & Components-sektorn på Dow Jones World och Europe-index och validering av mål för minskning av koldioxidutsläpp genom Science Based Targets Initiative (SBTi). Utmärkelsen, i synnerhet den här är ett betydelsefullt erkännande som vittnar om Pirellis åtagande att uppnå gruppkoldioxidneutralitet fram till 2030, underbyggd av dess mål att använda 100% förnybar elektrisk energi år 2025.

Profilbild
About Joakim Held 813 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!