Pirelli ensam däckleverantör till Formel 1 i ytterligare fyra år

Pirelli däck
Foto: Formel 1

Pirelli fortsätter som ensam däckleverantör till Formel 1 fram till 2023

Pirelli har sedan 2011 varit ensam däckleverantör till Formel 1. Kontraktet, som sträckte sig till 2019, har nu förlängts, vilket innebär att den italienska däcktillverkaren kommer att fortsätta att leverera däck till Formel 1 ända fram till 2023.

– Pirelli har varit en viktig och uppskattad partner till Formel 1 sedan 2011. De är ledande när det kommer till att tillhandahålla toppmodern och innovativ teknik. De är ett premiummärke och en given global ledare inom motorsport. Vårt pågående partnerskap är ett ytterligare bevis på vår strävan att föra samman F1 med det bästa inom och bortom motorsport. Vi är väldigt glada över att ha nått det här avtalet som säkerställer en långsiktig och stabil framtid för en så avgörande komponent i Formel 1, säger Chase Carey, ordförande och vd för Formel 1.

Tillsammans med FOM, Formula One Group, kommer Pirelli att jobba mot nya tekniska regler som väntas införas 2021, bland annat 18-tumsdäck.

– Det är fantastiska nyheter att Pirelli fortsätter sitt partnerskap med Formel 1 till 2023. Det här nya avtalet innebär att vi förlänger vår närvaro inom Formel 1 till sammanlagt 13 säsonger i modern tid, samtidigt som Pirelli även var med 1950 när världsmästerskapet ägde rum för första gången. Formel 1 är och kommer att fortsätta att vara höjden av motorsport: en perfekt miljö för Pirelli, som alltid sett motorsport som en testmiljö för sin mest avancerade tekniska forskning och utveckling. Formel 1 förser oss med en perfekt scen för att visa upp våra Ultra High Performance-däck som sitter på världens mest eftertraktade bilar inom prestige- och premiumsegmenten, där de garanterar högsta standard inom prestanda, hållbarhet och säkerhet, säger Marco Tronchetti Provera, vice ordförande och vd för Pirelli.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!