Pirelli blir partner till prestigefyllt cykelteam

Foto: Pirelii

Pirelli tecknar ett partnerskapsavtal med ett prestigefyllt amerikanskt cykelteam. De kommer att ge feedback som gynnar Pirellis utveckling av cykeldäck för väg, vilket i slutändan ger amatörcyklister en bättre produkt.

Pirelli påskyndar sin strategi för ett ständigt växande engagemang i professionell cykling och tillkännager partnerskap med det prestigefyllda World Tour Team Trek-Segafredo. Deras första officiella närvaro efter att ha undertecknat partnerskapet pågår nu på Santos Tour Down Under i Australien, där lagets cyklister, inklusive regerande UCI-världsmästare Mads Pedersen, åker på Pirellis P Zero Velo Tubular-däck.

Tävlingar på högsta nivå är en del av Pirellis DNA, som har mer än 110 års sporthistoria där de har stöttat idrottare och lag i de viktigaste utmaningarna. Partnerskapet med Trek-Segafredo-teamet passar in i detta sammanhang: teamet har gjort tekniska val till ett flaggskepp, till exempel genom en 100% konvertering till skivbromsar på en av sina tävlingscyklar. Denna teknologiska utveckling förklarar Pirellis val att vara närvarande i tävlingar som fungerar som friluftslaboratorier för att utveckla produkter som sedan blir standard och kommersiellt tillgängliga. Dessutom är Trek-Segafredo-teamet ett av de mest aktiva i världen inom professionella cykling för kvinnor, och rankas bland de fem bästa i Union Cyclist International.

Med detta nya partnerskap förstärker Pirelli sin närvaro inom cykling på den absolut högsta nivån, sedan starten 2017. Den fortsatta satsningen inom cykelsektorn är ett naturligt steg för företaget: cyklar är ett hållbart fortskaffningsmedel med noll miljöpåverkan, vilket är i linje med Pirellis starka nyckelvärden, eftersom Pirelli är världsledande inom hållbarhet och utnämndes 2019 som ledande inom bilindustrin.

Den tekniska aspekten är kärnan i partnerskapet med Trek-Segafredo-teamet, eftersom det också kommer att ske kontinuerliga tester och teknisk utveckling av produkten, med särskild tonvikt på de nya P Zero Velo. Resultatet av denna process med prestandatestning och validering, som kommer att fortsätta lopp efter lopp, kommer att leda till en förbättring av produkten som sedan kommer att göras tillgänglig av Pirelli för alla fans.

About Däckavisen 1170 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!