Pirelli bland de mest hållbara börsbolagen

Pirelli däck huvudkontor
Pirellis Auditorium på huvudkontoret i Milano. Bild: Pirelli

Pirelli har upptagits i Dow Jones Sustainability World och Europe Index efter den årliga översynen som utförts av S&P Global. Bekräftelsen följer på tillkännagivandet i oktober att Pirelli hade uppnått toppresultatet i ATX Auto Components-sektorn, inom ramen för S&P Global 2022 Corporate Sustainability Assessment.

Pirelli fick toppbetyg på olika ledningsområden, bland annat: Styrning och due diligence på området mänskliga rättigheter, förvaltning av naturresurser och minskning av koldioxidutsläpp, innovation och cybersäkerhet samt fullständighet och transparens i social- och miljörapportering, med totalt 85 poäng, vilket är den högsta poängen i branschen på global nivå.

Att vara en del av Dow Jones Sustainability Index, tillsammans med de mest virtuosa företagen när det gäller hållbarhet på global nivå, är ett erkännande av våra ansträngningar och en källa till stolthet för oss alla. Att uppnå den högsta poängen i vår sektor visar att hållbarhet är Pirellis affärsmodell, en tillväxtstrategi och framför allt en utmaning för att ständigt bli bättre på att skapa värde för alla intressenter, säger Marco Tronchetti Provera, vice ordförande och vd för Pirelli.

S&P Globals Dow Jones Sustainability Index, som lanserades 1999, är bland de viktigaste börsindexen när det gäller hållbarhet på global nivå. I analysen granskas över 13 000 företag årligen.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!