Peter Eckerström nominerad till årets entreprenör

Pressfoto: EY

Peter Eckerström, ägare och vd för Colmec, nominerad till regionfinalen i EY:s “Årets Entreprenör”, en utmärkelse som är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer.

Under tisdagskvällens regionalfinal var det Tjoffe Sjögren från Städarna Sverige AB som utsågs till östra Sveriges främsta entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. Under kvällen tog även Peter Eckerström, Colmec Holding AB, emot pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

– I en traditionell bransch står Städarna för kreativitet och nytänkande, förkroppsligat av grundaren själv. Tjoffe är en mycket värdig vinnare och en stor förebild för alla aspirerande entreprenörer i regionen. Jag är helt säker på att han kommer vara med och utmana om slutsegern i Stockholm. Det är trots allt region Östs titel att försvara, säger Eva Schlyter, juryordförande.

Den oberoende jury som korade vinnarna bestod av juryordförande Eva Schlyter, vd Ståhl Invest i Norrköping AB, David Modig, vd Modig Machine Tool AB, Jacob Nilsson, vd Axjo Group AB, Mattias Weinhandl, ägare Weinhandl Holding AB, Peter Hellgren, grundare Consid AB, samt Sara Hillbom, grundare Psykologpartners.

Under regionfinalen i Norrköping delades även tre kategoripriser ut. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Anne Kihlgren från Dynamic Code AB. Robert Lantz, PLW Elteknik AB, utsågs till ”Årets manliga stjärnskott” och SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Peter Eckerström från Colmec Holding AB.

Finalen i Norrköping var den första av totalt sex regionfinaler under hösten. Samtliga vinnare från kvällens gala kommer att ställas mot vinnarna från de övriga fem finalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus i januari 2022. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year representerar sedan Sverige i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från hela världen gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Precis som i fjol hade vi ett mycket starkt finalfält. 10 otroligt duktiga entreprenörer som är ledande inom respektive bransch. Det borgar för ännu en storslagen nationell final för oss i regionen. Och kanske även en resa till Monte Carlo i sommar, säger Caroline Andersson, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.

Jurymotiveringar:

Huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year – Tjoffe Sjögren, Städarna Sverige AB
”Med en extraordinär kombination av brinnande engagemang, starka värderingar och ett stort hjärta har årets pristagare fått revansch och förändrat en bransch från grunden. Den här entreprenören gör skillnad på riktigt, inte bara med nöjda kunder utan också med sitt stora sociala ansvarstagande för de anställda. Den klimatpositiva multientreprenören, som redan har kommit långt, är bara i början av sin resa.”

SEB:s pris för Bästa internationella tillväxt – Peter Eckerström, Colmec Holding AB
”Med kreativitet, detaljkunskap och långsiktighet har entreprenören nått nya höjder i en bransch där konkurrensen är stenhård. Genom att välja helt egna vägar och med ett tydligt och utmanande hållbarhetsfokus rullar årets pristagare vidare mot nya spännande utmaningar, i en näst intill oändlig marknad.”

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!