Nytt rallyteam väljer Pirelli

Bild: Pirelli

Christoffer Haglund mer känd som Chribbe, en driftig entreprenör i byggbranschen med ett stort hjärta för rally har uppnått en av sina stora drömmar – att få starta ett eget rallyteam.

Han har bara kört rally sedan 2018 och det har gått bättre för varje år som gått. Så bra att han 2022 vann Svenska Rallycupens högsta klass, Internationell 4WD  i sin VW Polo R5. Då kom planerna på nästa steg och efter mycket jobb och många samtal fram och tillbaka för att få ihop partners, bygga upp teamet och få ihop förare var det dags att starta ett eget rallyteam.

– Från början inte var meningen att det skulle bli så här stort, men det gick av bara farten. SVT:s motorprofil Jonas Kruse kom in i teamet, och tillsammans med Nicklas Ericsson, Skandinaviska försäljningschef  på Pirelli Motorsport plockade man in de två sista förarna i teamet, så nu har vi Sveriges största rallyteam, GK Door Team Sweden, berättar Chribbe.

Totalt är det sju förare i teamet: Patrik Hallberg, Tim Liljegren, Jonas Kruse, Chribbe Haglund, Patrik Flodin, Christer Hedlund och Micael Jakobsson. Kartläsare är: Madelene Buskas, Nellie Karlsson, Göran Bergsten, Stefan Ahl, Mikael Ståhl och Lucas Karlsson.

Teamet förfogar över tre VW Polo R5 som kommer att delas mellan olika förare. Bilarna kommer att köras både i Stora SM och Sprint SM på grus och asfalt. Patrik Hallberg som kommer köra i junior klassen med sin framhjulsdrivna moderna R4 bil, kommer förutom SM även köra någon internationell tävling medans Tim Liljegren siktar på delar av stora SM och någon sprinttävling i sin Grupp H Volvo 240. Tim som är stor på sociala medier ska nu även satsa på sin rallykarriär och ta steg i sin utveckling mot SM toppen i sin klass.

Nicklas Ericsson från Pirelli Motorsport var och träffade hela teamet på deras första kick off och då skrevs även ett samarbetsavtal mellan parterna.

– Vi är jätteglada att teamet vill köra på våra produkter, vi är väl representerade i rallysverige och jag vågar säga att Pirelli har de absolut bästa rallydäcken idag. Det visar vår höga marknadsandel bland toppförarna väldigt tydligt.  Vi på Pirelli har ett stort engagemang i motorsporten och när ett nytt team satsar så som GK Door Team Sweden gör vill vi gärna vara med. Extra inspirerande är det när man så tydligt även vill underlätta för unge Patrik som är en talangfull förare och dessutom uttagen av SBF till det svenska junior landslaget. Extra roligt är det även att ha tillbaka Patrik Flodin på Pirelli igen, säger Nicklas.

About Däckavisen 1190 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!