Nya produkter för däck och fälg från Armor All

däck fälg hjul bilvårdsprodukter

Armor All lanserar ytterligare en duo bilvårdsprodukter som med fördel kan användas tillsammans – Tire Foam är ett allt-i-ett däckskum som sprayas på däcken medan Shield For Wheels är en fälgförsegling som lämnar en skyddande barriär mot smuts.

I flera generationer har Armor All, som är det största varumärket inom bilvårdsprodukter i USA, varit pionjärer inom hjulvård, och erbjudit pålitliga produkter som förbättrar, skyddar och förlänger däckens och fälgarnas ursprungliga skönhet.

Däckglans
Nya Armor All Tire Foam är ett däckskum baserat på en unik, skyddande formula. Det är en allt-i-ett lösning som snabbt och enkelt ger rena, blanka däcksidor samt skyddar ytan. Tire Foam sprayas direkt på däckväggen, som kan vara torr eller blöt, och varken avtorkning eller sköljning behövs. Det är bara att vänta fem till tio minuter – beroende på temperatur – innan det är klart, och däcken är blanka och skyddade.

Försegla fälgarna
Den andra nyheten från Armor All är Shield For Wheels – en fälgförsegling som på ett enkelt sätt förhindrar att bromsdamm och vägsmuts fastnar på fälgarna. Produkten sprayas på rena och torra fälgar, och bör torka minst en timme för bästa resultat. Shield For Wheels lämnar en skyddande barriär på fälgarna, som gör att det blir mycket enkelt att rengöra dem.

— Redan 1992 lanserade Armor All sitt första däckskum, Tire Foam Protectant, speciellt utvecklat för att bryta ner vägsmuts och skydda däcken. Produkten har vidareutvecklats genom åren och nu lanseras nya Tire Foam, som inte bara rengör däcken utan även återställer deras naturligt djupa, svarta färg. Skummet lyfter bort smuts, utan att man behöver skrubba, och de förseglande medlen skyddar däcken mot blekning och sprickbildning, säger Torbjörn Sjöving, produktchef SEAB.

Ingen smuts
Det amerikanska företaget Armor All lanserade sin första produkt Tri-don (No Dirt baklänges) 1966 och det var en “mirakelblandning” som skyddar gummi, plast och vinyl från UV-strålning och ozon. 1972 bytte produkten namn till Armor All Protectant och 1976 patenterades den.

Lansering samt priser:
Armor All Tire Foam däckglans finns i butik från och med april 2019 och rekommenderat pris är 120 kronor för 500 ml.Armor All Shield For Wheels fälgförsegling finns i butik från och med april 2019 och rekommenderat pris är 150 kronor för 300 ml.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!