Nya Nokian Hakka Van för lätta lastbilar

Foto: Nokian

Nya Nokian Hakka Van för lätta lastbilar ska klara krävande nordiska sommarförhållanden på ett bra och hållbart sätt. Nokian Hakka Van är utvecklat för tuffa och varierande körningar och skall vara stabilt och tyst att köra med. Oavsett om körningen sker på trånga stadsgator, på grusvägar, på byggarbetsplats med vassa föremål på marken eller om man kör med en husbil på gropiga grusvägar så skal Nokian Hakka Van bära tunga laster säkert och lätt.

Däckets balanserade  köregenskaper, tillsammans med slitstyrka i toppklass, ska underlätta körningen både för yrkesförare och semesterfirare med husbil. Nokian Tyres unika teknik Aramid Sidewall ger skydd mot stötar, skärskador och väggropar.  

I utvecklingen av Nokian Hakka Van lyssnades speciellt på förarnas åsikter om sommardäck som tål grova asfaltvägar på ett bra sätt och som klarar även tunga laster stabiltEnligt Nokian Tyres konsumentenkät sätter Van-ägare ett högt värde på våtgrepp, bra skydd mot vattenplaning och hög slitstyrka.  

Varierande sommarväder är utmanande både för föraren och sommardäck av hög kvalitet. Nokian Hakka Van är lika balanserat och stabilt i höga hastigheter på motorvägen som i trånga miljöer i stadstrafik. Det är en smidig och enkel partner från vår till höst, på grus eller asfalt, och i regn eller solsken. Våra kunders behov gjorde att vi behövde komma med helt nya lösningar när det gäller gummiblandningen, säger Mikko Liukkula produktutvecklingschef på Nokian Tyres.

De längsgående ribborna har spår av olika längd och djup som även de förbättrar våtgreppet och körkomforten genom att de lagrar vatten och gör det möjligt att ribborna kan röra sig sidleds på ett kontrollerat sätt. De tvärgående spåren lagrar och leder effektivt bort vatten mellan däcket och vägen. Spårformen ger ett bra våtgrepp även när däcket är slitet. Även de breda huvudspåren i mönstret minskar risken för vattenplaning. Speciellt uppmärksammas goda köregenskaper i högre hastigheter, säger Mikko Liukkula.  

Sortimentet är marknadens bredaste med 21 dimensioner, från 14 till 18 tum i hastighetsklasserna R (170 km / h), S (180 km / h) T (190 km / h) och H (210 km / h).  Nokian Hakka Van finns tillgängliga hos återförsäljare våren 2021. De viktigaste marknaderna är samma som för hela Hakka familjen: Norden och Ryssland.

Profilbild
About Joakim Held 547 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen