Nya däckserien Nokian E-Truck 17.5 – för stadens gator

Foto: Nokian

Mellanstora distributionsbilar och bussar pendlar på gatorna i varje stad och håller människor och varor i rörelse. Nokian E-Truck-seriens lastbilsdäck har visat sig vara ett pålitligt val för långa och medellånga vägtransporter, nu tillgängliga för region- och stadstrafik med det nya däcksortimentet Nokian E-Truck 17.5.

Nokian E-Truck familjen är utformad för att ge så många ekonomiska, problemfria kilometrar som möjligt för transporter på huvudvägar året runt. Men stadstrafiken har sina utmaningar, så den nya Nokian E-Truck 17.5-serien med styr- och drivdäck skapades inte bara genom att skala ned befintliga produkter.

– Vi tog de funktioner som visat sig vara användbara i Nokian E-Truck-däcken, till exempel slitbanemönstrets robusta designer. Men vi vidareutvecklade dem och kombinerade det senaste inom designen av slitbanemönster med vår speciella, slitage beständiga gummiblandning, säger Teppo Siltanen, produktchef på Nokian Tyres.

Resultatet – däcken Nokian E-Truck Steer 17.5- och Nokian E-Truck Drive 17.5 – presterar bäst på livliga stadsgator. Dessa kommer under andra halvåret 2020 och svarar upp till de utmaningar som stadstrafiken innebär.

Att manövrera snäva hörn och små torg är inga problem med dessa däck tack vare deras stabila, förutsägbara hantering. 3PMSF-märkningen ser också till att ingen vinter kommer att försinka dig, säger Teppo Siltanen.

Nokian E-Truck Steer 17.5 är ett stabilt och pålitligt framdäck för medelstora distributionslastbilar och stadsbussar som har goda hanteringsegenskaper tack vare sitt slitbanemönster med fyra ribbor.  Däckets jämna slitmönster varar under dess långa, problemfria livslängd, och de breda sicksack-spåren minskar effektivt ansamling av stenar.

Nokian E-Truck Steer 17.5

Nokian E-Truck Drive 17.5-däcket är utformat för året runt-bruk i krävande stadstrafik. För grepp och säker hantering under alla omständigheter har den en tät mönsterklack av specialgummiblandning och en öppen blockdesign med halvöppen skulderdesign. Optimerad klackfördelning ger stabilitet för säker och bekväm körning.

Nokian Tyres produkter tillverkas alltid för behov som bestäms av användning i verkligheten – vinterskogsvägar eller steniga schaktningsplatser, för att bara nämna några. Den nya däckfamiljen Nokian E-Truck 17.5 är optimerad för speciella behov – tysta, smidiga transporter med lågt utsläpp och tålighet mot stadstrafikens däckslitage.

– Stadstrafiken går mot lättare fordon, och det är bra. Det innebär flexiblare trafik och renare luft, så Nokian Tyres vill erbjuda däck som påskyndar förändringen, säger Teppo Siltanen!

Profilbild
About Joakim Held 749 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!