Nya 19,5 tums Nokian E-Truck

Foto: Nokian

Det senaste tillskottet i sortimentet Nokian E-Truck är storlekar för medelstora lastbilar. Den nya storleken 19,5 kompletterar sortimentet och gör det möjligt för medelstora lastbilar i intervallet 12–16 ton att dra nytta av deras beredskap inför varje säsong.

Region- och stadstrafik för hämtning och leverans har sina egna speciella utmaningar för däck. Att manövrera de trånga hörnen och innergårdarna i staden kräver exakta hanteringsegenskaper. Förortsvägarna kan bli hala och snötäckta på vintern. Och hela tiden är det asfalt som nöter och försöker slita ut däcken i förtid.

– De större Nokian E-Truck-däcken har redan robusta slitbanemönster som ger en imponerande livslängd. Med det nya 19,5 har vi vidareutvecklat dem vidare och kombinerade det senaste inom utformningen av slitbanemönster med en speciell, slitagetålig gummiblandning, säger Teppo Siltanen, Produktchef på Nokian Tyres

De nya Nokian E-Truck Steer 19.5 och Nokian E-Truck Drive 19.5 -däcken är utformade för att ge bästa resultat vid lokala transporter och på stadens gator. Vidare, så kompletterar de Nokian E-Truck-sortimentet, som nu sträcker sig från tunga lastbilsstorlekar till mindre kommersiella fordon.

– Med den 17,5-storleken på däck som släpptes tidigare i år, kan vi ge mervärde till våra kunder genom att erbjuda ett omfattande sortiment av däck. Nu kan hela deras vagnpark ha däck med liknande goda egenskaper, säger Teppo Siltanen.

– Vi har en lång tradition av att uppnå goda vinteregenskaper utan att kompromissa med livslängden eller körnoggrannheten. Alla däck i Nokian E-Truck-serien har 3PMSF-märkning, vilket innebär att inget väder hindrar dig, säger Teppo Siltanen

Nokian E-Truck Steer 19.5 är ett stabilt och pålitligt framdäck för medelstora distributionslastbilar, erbjuder goda hanteringsegenskaper tack vare sitt kraftiga slitbanemönster. För en lång, problemfri livslängd uppvisar däcket ett jämnt slitmönster som varar och de speciella breda sicksack-spåren minskar effektivt ansamling av stenar.

Nokian E-Truck Drive 19.5-däcket är utformat för att användas året runt i krävande regional-, förorts- och stadstrafik. För grepp och säker hantering under alla omständigheter har den en tät mönsterklack av en specialgummiblandning och ett öppet mittmönster med designad halvöppen skuldra. Optimerad klackfördelning ger stabilitet vid körning för en säker och bekväm resa.

Stads- och regiontrafiken byts ut mot lättare, tystare och mindre förorenande fordon, och det är en bra sak.. Det möjliggör en mer flexibel trafik och renare luft – så Nokian Tyres vill erbjuda däck som påskyndar förändringen, avslutar Teppo Siltanen!

About Joakim Held 954 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!