Ny verksamhetschef för STRO

Bild: Privat

Dennis Alexis tillträder rollen som Operations Manager/Verksamhetschef för STRO (The Scandinavian Tire & Rim Organization) den 1 februari 2022. Han efterträder Bernt Wahlberg som drivit STRO under de senaste tio åren.

Dennis har mer än trettio års erfarenhet från fordonsbranschen och av av dessa har han arbetat 17 år i däckbranschen, bland annat på Michelin och Goodyear.

Dennis är 56 år gammal och bor i Malmö med sin familj och han kommer att varva sin tid mellan kontoret i Vaxholm och hemmet i Malmö.

Det senaste uppdraget var som KAM på Tammermatic OY fordonstvättar och det första uppdraget i däckbranschen påbörjades redan 1991, då han gick Michelins utbildning och sedan jobbade som distriktschef i Skåne. Han har även arbetat som platschef för däckgrossisten DISAB i Malmö men även varit fabrikschef på Fighter i Dalby, där de producerade regummerade personbilsdäck.

Mellan 1999 och 2006 arbetade han som regionchef på Goodyear där han ansvarade för ÅF fackhandeln i södra Sverige och för tunga produkter inom entreprenad, traktor och lastbil, samt slutförbrukare så som Swecon, Sydsten och Peab.

Dennis har även arbetat med rekrytering inom fordonsbranschen och däckbranschen på företaget Arena Personal. Han har en bred erfarenhet av både försäljning och teknik kring däck och är en välkänd profil inom branschen.

– De gemensamma nämnarna i mitt arbetsliv har alltid varit teknik, försäljning och marknad med kunden i fokus och till största delen inom fordonsbranschen. Jag ser fram emot att återta gamla kontakter i däckbranschen, men även att skapa nya, säger Dennis.

About Däckavisen 1121 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!