Ny plattform genererar gott om jobb för Compilator

Anders Paulcén är VD för Compilator. FOTO: Pressbild/Compilator.

Det är ett hektiskt år för Compilator.
Företaget jobbar för högtryck med att utbilda och uppgradera sina kunder till den nya generation av DäckData.
– Jag tror vi kommer ha så här mycket att göra fram tills mitten av nästa år, säger VD:n Anders Paulcén.

Compilator ligger som bekant bakom DäckData, systemet som har koll på hela däckaffären. Ett nytt utseende med nya funktioner ökar behovet av både utbildning och support avsevärt. Bytet av plattform innebär att programmet nu kan köras i webbläsaren och fungerar helt utan lokal installation.

– Vi har haft det väldigt hektiskt och det har varit mycket att göra faktiskt, i och med att det är väldigt många som går över, säger Anders Paulcén, VD på Compilator.

Generationsbytet innebär i sin tur en snöbollseffekt, där mer arbete tillkommer för det 27 år gamla företaget.

– Kunderna ger oss en mängd bra feedback som vi löpande inför samtidigt som vi rättar till buggar och så vidare. Det blir väldigt mycket på en gång. Sen gör vi det ju i alla länder, säger Anders Paulcén som berättar att arbetet pågår parallellt i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien och Irland.

I början av året förvärvade Compilator dessutom brittiska Inforoute, vilka utvecklat mjukvara för inspektioner av fordonsflottor ute på fältet. I Storbritannien är det vanligt att däckverkstäder är ute på fältet och kontrollerar konditionen på sina kunders fordon för driva affärer till verkstaden. Inforoute installeras i mobilen som sedan sammanställer rapporter i en portal åt verkstäderna. Företaget har nu öppnat upp ett nytt affärsområde på den nordiska marknaden, även om lösningen än så länge enbart finns att tillgå på engelska

– Det är full fart. Vi expanderar också med ännu ett kontor i och med förvärvet. Nu har vi fyra kontor i Europa. Vi har också ökat i antal personer sedan förvärvet och är nära 40 personer nu.

Företaget håller som bäst på att utbilda 20-40 personer i veckan inom nya däckdata och den andra halvan av 2019 ser ut att fortsätta i samma takt som just nu för Compilator, i och med alla generationsbyten.

– Vi har fortfarande mycket att göra. Jag tror det kommer att fortsätta så här fram tills mitten av nästa år.

Vad tycker du annars är viktigt för branschen just nu?
– Jag tror allt handlar om att förbättra sin service gentemot kunderna. Flexiblare bokningssidor på webben kombinerat med bättre information till kunderna är ett måste. Vi ser att allt fler verkstäder väljer att lasermäta däcken och även vill koppla ihop mätningarna med affärssystemen.

FAKTA/FEM SNABBA:
Namn: Anders Paulcén
Yrkesroll: VD och grundare av Compilator
Ålder: 50
Bor: Oxie, utanför Malmö
Familj: Fru och två barn

Vilka däck har du just nu?
– Pirelli, 315/30R22.

Vilken är din favoritbil?
– Den jag har, en BMW X5.

Vilket är ditt favoritlag?
– Malmö FF.

Vilken är din favoritmat?
– Stekt fläsk med löksås.

Vilket är ditt favoritresmål?
– Aruba.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!