Ny ordförande för Dansk Dækimportørforening

däckbranschen danmark
Jannick Ditlevsen och Kenneth Saust, Dækimportørforeningen Foto: Michael Eisenberg

Jannick Ditlevsen, 47, försäljningschef för däcktillverkaren Apollo Vredesteins danska verksamhet, är ny ordförande för Dækimportørforeningen. Han valdes på föreningens årsstämma och ersatte den tidigare ordföranden Kenneth Saust, 59, verkställande direktör för Yokohama Danmark AS.

När Kenneth Saust blev ordförande 2005 var det bara 70% av de danska bilisterna som rullade med sommardäck på sommaren och vinterdäck på vintern. Efter ett intensivt informations- och marknadsarbete från Dækimportørforeningen har den siffran nu 14 år senare ökat till 90 procent, trots att det i Danmark inte finns några krav på att använda vinterdäck under vinterförhållanden, vilket är fallet både i Sverige och i Tyskland.

“Det säger något om de danska bilisternas ansvarstagande, och det är en utveckling som jag är mycket nöjd med. Därmed kan jag med gott samvete lämna över posten som ordförande”, säger Kenneth Saust.

Dækimportørforeningens nya ordförande har en lång karriär inom försäljning och marknadsföring. Innan han anställdes på Apollo Vredestein har han arbetat för flera andra däckimportörer samt i stora erkända företag utanför däckbranschen.

“Jag vill fortsätta att utveckla det goda arbetet som gjorts för att säkerställa en däcklagstiftning och jag vill även förstärka det redan goda samarbetet mellan leverantörer, föreningar, återförsäljare och konsumenter i en mycket dynamisk bransch”, säger Jannick Ditlevsen om sitt uppdrag för Dækimportørforeningen.

Jannick valdes som ordförande för en tvåårsperiod enligt föreningens nya rotationsprincip för ordförandeskapet.

Dækimportørforeningen består av de ledande fabriksägda importörerna av däck för den danska marknaden.

Medlemmarna i föreningen består av följande företag: Apollo Vredestein, Bridgestone, Continental, Goodyear Dunlop, Michelin, Pirelli och Yokohama.

däckdata compilator