Nu startar SFVF:s däckskola för verkstäder

Michael Bergvall, SFVF

Under Juni månad startar SFVF:s däckskola upp online för att sedan följa upp med en praktisk del efter sommaren.

– Bakgrunden till uppstarten av däckskolan i SFVF:s regi är att vi anser att det dels behövs ett komplement till övrig däckskola, dels att vi behöver en skola som är mer inriktad på verkstadssidan, säger Michael Bergvall, Ansvarig för däck och skadesektionen på SFVF samt ansvarig för SFVF:s Däckskola.

– Med detta menar vi att vi har att skräddarsytt däckskolan för att anpassa oss efter verksamheten på verkstäder. SFVF:s däckskola består av både en teoretisk del samt en praktisk del. Många av SFVF:s medlemmar väljer nu att komplettera sina ordinarie verkstadssysslor med däcksidan. På grund av att lagar, regler och krav är ganska komplexa när det gäller däck, så vill vi förse våra medlemmar med nödvändig kunskap, både teoretisk och praktisk. Vi jobbar självklart med utgångspunkt från STRO handboken som är bibeln inom däckområdet. Många leverantörer och andra mycket kunniga kollegor inom segmentet har också bidragit med material till den teoretiska biten, berättar Michael.

– Under den praktiska delen (efter sommaren) kommer vi hålla till på någon av våra medlemsverkstäder eller avtalsleverantörer. Som läget är nu så är lokaler bokade på tre olika platser i Sverige men ytterligare lokaler blir klara inom kort, säger Michael.

– Initialt kommer vi att hålla teoridelen via Teams (Microsoft Teams, online via en dator) och startdatum är fredagen den 12 juni, med nästa tillfälle måndagen den 15 juni. Därefter kommer teoridelen att hållas vid våra utbildningslokaler. Men, det finns även möjlighet att hålla den på plats hos en verkstad om man blir minst 7 deltagare, säger Michael.

Michael Bergvall som håller i teoridelen har ett brinnande intresse för däck och fälg samt har arbetat inom fordonsbranschen i ca 25 år. Han har drivit däck och bilverkstad, varit vd på Svenska Fälg och arbetat på bland annat Meca och Castrol.

– Jag har givetvis själv genomgått däckskola, säger Michael och fortsätter, – jag har som ambition att alla som har genomgått SFVF:s Däckskola ska känna sig nöjda och trygga i sin roll och väl klara av jobbet som däckmontör på en verkstad, avslutar Michael.

Profilbild
About Joakim Held 482 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen