Nordic Tyre Group förvärvar DäckForum

nordisk däckgrossist
Bild: Nordic Tyre Group

Nordic Tyre Group förstärker sin svenska närvaro genom att förvärva DäckForum 2000 och DäckForum i Stockholm.

Nordic Tyre Group, som äger grossistbolagen Gummigrossen i Sverige, RengasDuo i Finland, Starco i Norge och Latakko i Baltikum, har meddelat att de förvärvar DäckForum 2000 AB och DäckForum i Stockholm AB. Genom förvärvet stärker Nordic Tyre Group sin position på den svenska marknaden och beräknas nå en årlig omsättning på över 1 miljard SEK.

Under de senaste åren har Nordic Tyre Group investerat kraftigt i en egenutvecklad IT-plattform, som enligt bolaget är det mest effektiva order- och leveranssystemet i branschen. Förvärvet av DäckForum 2000 AB och DäckForum i Stockholm AB kommer att stärka deras samlade produkt- och tjänsteerbjudande, samt fortsätta deras tillväxtresa i Sverige.

Ulrica Söderström, VD för Gummigrossen, uttryckte sin glädje över förvärvet: “Vi är verkligen glada över att få in DäckForum som en del av Gummigrossen. DäckForum har etablerat en fin position på marknaden med väl uppbyggd distribution, stort kunnande i för oss geografiskt viktiga marknader såsom västra och södra Sverige samt Stockholmsområdet.”

Ulf Kahari, VD och delägare av DäckForum, ser fram emot samarbetet och menar att det kommer att förbättra deras erbjudande till kunderna genom att kunna erbjuda ett bredare produktsortiment och stark kundservice. “Vi ser fram emot att tillsammans vidareutveckla vår tillväxtresa i Sverige”, säger Kahari.

De nuvarande ägarna av DäckForum – Ulf Kahari, Jamie Baldock och Krister Kahari – kommer att ha en fortsatt aktiv roll inom Gummigrossen som aktieägare i Nordic Tyre Group. Transaktionen är dock villkorad av godkännande från Konkurrensverket i Sverige.

Förvärvet av DäckForum 2000 AB och DäckForum i Stockholm AB innebär en betydande expansion för Nordic Tyre Group och stärker deras position som en ledande aktör inom däckbranschen i Norden.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!