Nokian Trailerdäck i nya storlekar

nokian trailerdäck

Trailerdäcket är en faktor för säker och stabil väghållning för lastbilar. Nokian Däcka har utökat däckfamiljerna Nokian R-Truck och Nokian E-Truck med nya trailerdäckstorlekar, så att däcken nu passar ett bredare utbud av trailrar.

Nokian R-Truck – Vägen tar slut, greppet består
Däckserien Nokian R-Truck som lanserades 2018 utvecklades utifrån kraven som ställs vid körning på väg och i terräng. Däcken i Nokian R-Truck-serien finns för alla axelpositioner och passar lika väl på större vägar som på leriga skogsvägar och steniga schaktplatser.

”Nokian R-Truck-serien ger en utmärkt kompromiss mellan två olika världar”, säger Teppo Siltanen, Product Manager på Nokian Tyres. ”Däcken har ett öppet mönster och breda spår, vilket ger bra självrensning på mjuka underlag som lera, sand och snö. Resultatet blir grepp och pålitlighet året runt.”

De nya Nokian R-Truck Trailer-storlekarna 265/70R19.5 och 275/70R22.5 blir tillgängliga sommaren 2019 och är idealiska för krävande körning med timmersläp på väg och i terräng. De lämpar sig även väl för traileranvändning som kräver god självrensning och bra grepp.

”Stenavvisarna i huvudspåren är en viktig pålitlighetsfaktor som minskar risken för däckskador”, poängterar Teppo Siltanen. ”Dessutom är alla däck 3PMSF-godkända, vilket innebär bra prestanda på både snötäckta vägar och varm asfalt.”

Nokian E-Truck – Ekonomiska kilometrar året runt
Däckserien Nokian E-Truck är avsedd för europeiska yrkesförare som kör långa sträckor året runt. Däcken i Nokian E-Truck-serien är tysta, säkra och behagliga att köra med och finns för alla axelpositioner, inklusive Nokian E-Truck Trailer för trailrar.

”De här åretruntdäcken för trailrar är optimerade för medellånga och regionala transporter vid vanliga vägförhållanden”, berättar Teppo Siltanen. ”3PMSF-märkningen innebär att de är perfekt balanserade för att fungera bra både i Centraleuropa och på nordiska huvudvägar.”

Nokian E-Truck-däcken är utformade för ekonomiska kilometrar. De har lågt rullmotstånd och en stabil stomme som gör däcken lämpliga för regummering. De fyra nya däckstorlekarna i Nokian E-Truck Trailer-serien är 265/70R19.5 och 385/55R22.5 (tillgängliga sommaren 2019) samt 235/75R17.5 och 245/70R17.5 (tillgängliga hösten 2019).

”Nokian E-Truck Trailer-däcken har robusta skuldror och jämn slitageform. De ger också mindre risk för ansamling av stenar”, säger Teppo Siltanen. ”Det medför god livslängd, samtidigt som det sicksackformade mönstret förbättrar stabiliteten.”

Strävan mot trygghet vid alla förhållanden
Nokian Däck utvecklar alltid sina produkter med slutanvändaren i åtanke – föraren. Däckserierna Nokian R-Truck och Nokian E-Truck har utvecklats för olika krav, men delar en och samma grundtanke: de ska uppfylla yrkesförares behov och hjälpa dem i deras dagliga arbete.

”Om du litar på däcken kan du fokusera på jobbet som ska göras”, avslutar Teppo Siltanen. ”Det ger dig trygghet varje dag.”

Profilbild
About Joakim Held 723 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!