Nokian ställer ut på Swedish Forestry Expo 2023

förare skogsmaskin vilar i skogen med nokian däck
Bild: Nokian Tyres

Med sommaren på tröskeln står Swedish Forestry Expo för dörren. I Nokian Tyres monter C18 kommer ett brett utbud av däck att visas upp, från pålitliga helårsdäck till specialiserade däck för det mest krävande skogsarbetet.

Ett tät skogsmiljö är ingen plats man bör utforska oförberedd. Däck behöver vara robusta och väl utformade för att förhindra att fälgen glider. De måste erbjuda bra grepp och ofta bra stöd för kedjor och band. Dessutom måste timret skördas utan att skada marken.

Nokian Tyres visar upp däck som är väl rustade för att tackla alla skogsbruksutmaningar. Med deras ständigt växande sortiment bör alla kunna hitta de däck som passar bäst för deras arbete.

I skogen kan faran komma i form av vassa stenar och trädstubbar, eller djupa backar som kräver extra grepp från däcken. För dessa utmaningar har Nokian Tyres en mängd olika Forest King-däck. De har alla utmärkt skydd mot punkteringsskador och erbjuder utmärkt grepp för att hålla ditt fordon i säker, miljövänlig och stadig rörelse på ojämna ytor.

Ett utmärkt exempel på ett markvänligt däck är Nokian Tyres Forest King TRS 2+ för sexhjuliga skotare och skördare. Med eller utan spår erbjuder det utmärkt grepp, och tack vare sin bredaste möjliga markkontakt gör det liten till ingen skada på underliggande mark.

Nokian Tyres sortiment av skogsbruksprodukter sträcker sig från Nokian Tyres TR Forest 2, ett pålitligt drivdäck som ger bra grepp och stabilitet för lätta och medeltunga skogstraktorer, till Nokian Tyres Tractor King, ett innovativt traktordäck för de starkaste traktorerna och krävande terräng inom skogsbruk, jordbearbetning och vägbyggnad.

För de som behöver kostnadseffektiva och pålitliga däck för de flesta skogsarbeten kan Nokian Tyres Nordman Forest-däck vara det bästa valet. Trots att de inte är toppmodellen i sortimentet delar de de flesta av sina fantastiska egenskaper med de mer avancerade Forest King-däcken. Med utmärkt motstånd mot snitt och punktering, hög bärförmåga och god slitstyrka är de idealiska ersättningsdäck för begagnade skogsmaskiner.

Nokian Tyres R-Truck produktfamilj består av däck som är designade för att fungera både på väg och i terräng, vilket gör dem perfekta för timmertransport, jordbearbetning och andra tillämpningar där däcket måste fungera bekvämt på en mängd olika ytor.

Nokian Tyres Hakkapeliitta Truck E2 och F2, som också finns tillgängliga på mässan, är bäst lämpade för krävande vinterförhållanden. Med sitt exceptionella grepp på is och dragkraft på snö är Hakkapeliitta Truck E2 och F2 vinterdäck som kan lindra din stress när sinnesro behövs. De erbjuder säkra kilometer för transporter, även när vägarna är i dåligt skick.

När det gäller skogsarbete av något slag är det aldrig aktuellt att kompromissa med prestandan. Därför har Nokian Tyres utformat sina avancerade fälgar för att passa perfekt med de lämpliga däcken. Denna kombination av robusta fälgar och premiumdäck maximerar bärförmågan samtidigt som risken för fälgglidning minimeras.

Nokian Tyres visar stor respekt för miljön och anstränger sig ständigt för att minimera skogsbruksindustrins påverkan på marken. De ser fram emot att visa upp en däckkoncept som ska lösa många av framtidens problem inom skogsarbete.

– Alla våra tunga däck och fälgar har designats och tillverkats i Finland. De representerar den finaste kvaliteten på teknik och hantverk som vi är stolta över att visa upp” säger Teemu Vainionpää, produktchef på Nokian Tyres.

Du kan träffa Nokians experter på Swedish Forestry Expo, 1.-3. juni 2023 i Solvalla, Stockholm, Sverige, monter C18.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!