Broson Wheels blir exklusiv leverantör av Ascenso-däck

Ascenso fabriken i Gujarat, Indien. Bild: Mahansaria Tyres Private Limited

Broson Wheels AB, med säte i Vårgårda, kommer med start 2022 att lagerhålla och sälja Ascenso- däck för den svenska marknaden.

– Vi kommer med Ascenso att kunna komma ut på eftermarknaden med ett helt eget varumärke. Ett varumärke som vi tror skall kunna plocka marknadsandelar både i segmentet premium samt i segmentet mid-price, säger Andreas Palmgren, Broson Wheels AB.

Ascenso är ett nytt fräscht varumärke men människorna bakom bolaget har en gedigen erfarenhet av tillverkning av däck inom kategorin Off-Highway. Man har en aggressiv tillväxtplan och har på några få år redan tagit fram cirka 250 olika däckdimensioner.

Om Mahansaria Tyres Private Limited (MTPL)

MTPL är ett företag som ägs och drivs av den berömda familjen Mahansaria, bestående av pappa, Mr Ashok Mahansaria och hans son, Mr Yogesh Mahansaria. MTPL har byggt en fabrik för off-Highway däcktillverkning (däck som används i jordbruk och anläggningsmaskiner) med en investering på över 110 miljoner USD. Den 127 hektar stora tillverkningsanläggningen är belägen i Gujarat, Indien, och började byggas september 2020. För närvarande finns Ascenso-däckmärket tillgängligt i över 45 länder runt om i världen. Familjen Mahansaria har mer än 30 års erfarenhet inom däckbranschen. Under denna period har de byggt två branschledande off-Highway Tire-företag, där MTPL är deras tredje satsning inom detta område. Huvudkontoret finns i Mumbai, Indien.

About Däckavisen 1114 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!