Nokian lanserar digitala lösningar på Agritechnica

nokian traktordäck

Att knyta rätt kontakter på Agritechnica – Nokian Tyres lanserar ny mångsidighet och digitala anslutningsmöjligheter för lantbruksdäck

På världens största lantbruksmässa, Agritechnica 2019, kommer fokus i år att ligga på digitala innovationer.

Sedan den förra Agritechnica-mässan för två år sedan har Nokian Tyres investerat 70 miljoner euro i att öka tillverkningskapaciteten och bygga ut verksamheten för forskning och utveckling med ett nytt center på 3 500 kvadratmeter. Dessa investeringar innebär att många fler nya produkter kommer ut på marknaden, inklusive det nya, revolutionerande däcket för traktorer inom lantbruk och entreprenadarbeten. Nokian Tyres har också utökat sitt utbud av lösningar genom att lansera smarta däck, digitala lösningar och hjul för tunga maskiner.

”För närvarande är vår produktutveckling fokuserad på däck för lantbruk och entreprenadarbeten, och Agritechnica-mässan är det viktigaste evenemanget för verksamma inom lantbrukssektorn”, säger Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing på Nokian Heavy Tyres. ”Därför är det spännande att vara där igen och visa världen att vi verkligen lagt ned mycket tankeverksamhet på att skapa produkter som gör arbetet inom lantbruket mer produktivt och hållbart.”

I år inträffar en världspremiär på Agritechnica-mässan, ett däck för traktorer och entreprenadmaskiner: Nokian Ground King. Däcket har den helt nya tekniken för slitbanemönster, Hybrilug, ett mönster som du inte sett maken till tidigare, där de bästa egenskaperna hos däck med klackmönster och ribbmönster kombineras.

Åretruntdäcket Nokian Ground King passar till alla typer av terränger och alla typer av entreprenadarbeten, och det är en kombination av rörlighet och dragkraft på mjuka underlag och bekväm precisionsstyrning vid vägkörning. Dessutom ger den högkvalitativa och slittåliga slitbanegummiblandningen med stor kontaktyta fler drifttimmar, även vid längre vägkörning. Den utmärkta lastkapaciteten gör det möjligt att bära tunga laster och använda tunga arbetsredskap.

”På Agritechnica 2017 lanserade vi ett konceptdäck, som var ganska radikalt och som väckte stort intresse”, säger Toni Silfverberg. ”Efter ytterligare två års produktutveckling, tester och åter nya tester är slutresultatet av projektet Nokian Ground King, och det är ett däck som verkligen får moderna traktorer att bli så mångsidiga som de har potentialen att vara.”

HybrilugTM-tekniken, som ligger till grund för däcket Nokian Ground King, har redan bevisat vad de kan genom att imponera på testanvändarna, och nu på Agritechnica-mässan kan det för första gången beskådas av alla.

”Nokian Ground King-däcket kommer definitivt att väcka uppmärksamhet på Agritechnica”, säger Toni Silfverberg. ”Det är inte varje dag som du är bland de allra första som får se ett helt nytt slags traktordäck.”

Ännu en innovativ produkt från Nokian Tyres, Nokian Tractor King, är ett traktordäck för tunga skogsarbeten, jordarbeten och vägunderhåll med vägtransporter i höga hastigheter. Hela däckets design, från det helt nya slitbanemönstret till den förstärkta stommen som är kraftig nog för jordarbeten, är helt enkelt revolutionerande. Nokian Tractor King kan ses på en Valtra-traktor som utrustats med däcken i Agco-montern i hall 20.

Ansluten till däcken

Givare och digital teknik är några av de främsta fokusområdena på Agritechnica 2019, och Nokian Tyres kommer också att presentera sina senaste innovationer inom smarta däck och digitala däcklösningar. Lösningen heter Nokian Tyres Intuitu, och det är en ny digital lösning för däcken.

”Nokian Tyres Intuitu hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av dina däck, genom att de får en digital plattform och blir synliga i din mobiltelefon”, förklarar Toni Silfverberg. ”Systemet är helt och hållet inbyggt i själva däcket, och det effektiviserar däckhanteringen och ger optimala driftförhållanden.”

I Nokian Tyres-montern kan besökarna titta på demovideos och själva uppleva däckens nya digitala dimension – både med en demo i realtid ända från Finland och med en demo med i verklighet i en riktig Valtra-traktor. 

Ansluten till hjulen

Genom att Nokian Tyres nyligen förvärvade företaget Levypyörä, kan de nu erbjuda hjul och tillhörande lösningar. På så sätt kan de betjäna däckanvändarna på ett bättre sätt med kompletta hjul och nya innovationer.

”Vi har haft ett partnerskap med Levypyörä, som tillverkar LP Wheels, i många år”, säger Toni Silfverberg. ”Nu kan vi utveckla hjul och däck samtidigt, vilket gör att vi kan erbjuda en ännu bättre service och ännu bättre lösningar för våra kunder.”

Lösningarna LP Wheels by Nokian Tyres finns att se både i Nokian Tyres-montern #20B52 och i Ovethis monter, #03C03.

För Nokian Tyres handlar Agritechnica 2019 om att skapa rätt kontakter – framför allt till människor.

”Ju mer vi träffas och lyssnar på varandra, desto mer kan vi åstadkomma”, säger Toni Silfverberg. ”Om vårt nordiska arv har lärt oss någonting är det värdet av att lyssna, förstå och dra lärdom. Vi tror att det är bästa sättet att skapa mervärde för våra kunder.”

Nokian Tyres-monter visar upp vårt engagemang inom modernt lantbruksarbete och entreprenadarbete. ”Vi tror på att vara mycket ute på fältet och utföra tester och lyssna på slutanvändarna, vad de har för behov och feedback”, säger han. ”Agritechnica-mässan är ett fantastiskt tillfälle att träffa gamla kontakter och skapa nya!”

Du kan besöka Nokian på Agritechnica i hall 20, monter #B52.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!