Nokian bland de mest hållbara börsbolagen

Nokian tyres
Bild: Nokian

Nokian Tyres fick 75 poäng (av 100) i S&P Global’s Corporate Sustainability Assessment 2022 (poängdatum: 18 november 2022).

Nokian fick full poäng i kriterierna Product Quality and Recall Management, Environmental Reporting och Social Reporting, av totalt 23 kriterier som täcker miljö-, social- och bolagsstyrningsområden. Nokian Tyres var också bransch*bäst i kriteriet Arbetshälsa och säkerhet (82 poäng; *branschsektor = Fordonskomponenter).

– Hållbarhet är en av de fem hörnstenarna i Nokian Tyres strategi, och vi är stolta över att ingå i Dow Jones Sustainability Index. Vi har ambitiösa mål för att minska utsläppen av växthusgaser samt öka andelen förnybara eller återvunna råvaror i våra däck, naturligtvis utan att kompromissa med säkerheten. I början av 2023 kommer vi att påbörja byggandet av den första fabriken med noll CO2-utsläpp inom däckindustrin i Oradea i Rumänien, säger Teppo Huovila, vice vd för kvalitet och hållbarhet.

Att ingå i Dow Jones Sustainability Europe Index innebär att företaget är bland de mest hållbara börsbolagen i Europa. Endast tre företag valdes ut i Dow Jones Sustainability Europe Index från industrisektorerna Automobiles och Automotive components.

Indexet listar Europas mest hållbara företag

DJSI Europe består av företag som är ledande inom hållbarhet enligt S&P Global. S&P Globals bedömning av företagens hållbarhet fokuserar på kriterier som är både branschspecifika och ekonomiskt viktiga, och har gjort det sedan 1999.

För investerare är detta en mycket uppskattad, omfattande bedömning av företagets hållbarhet. Bedömningen av företagen i år baseras främst på deras prestationer under 2021. Endast ledande företag inom varje bransch ingår i indexet varje år. Över 3 500 företag världen över ingick i S&P Globals bedömning.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!