Nokian Heavy Tyres permitterar

Nokian däck
Bild: Nokian

Efter avslutade förändringsförhandlingar kommer Nokian Heavy Tyres att tillfälligt permittera 160 anställda vid sin fabrik i Nokia, Finland.

Nokian Heavy Tyres Ltd. meddelar att företaget har slutfört de förändringsförhandlingar som påbörjades den 8 maj 2023. Dessa förhandlingar berörde företagets anställda vid Nokia-fabriken i Finland.

Som ett resultat av dessa förhandlingar kommer alla Nokian Heavy Tyres Ltd:s anställda vid Nokia-fabriken, sammanlagt cirka 160 personer, att permitteras tillfälligt. Permitteringarna kan vara i högst 90 dagar per person och kommer att genomföras under 2023.

Förändringsförhandlingarna påbörjades av produktionsmässiga och ekonomiska skäl. Enligt företaget var syftet med förhandlingarna att anpassa produktionen till en förändrad marknads- och efterfrågesituation.

Nokian Heavy Tyres Ltd. är en betydande arbetsgivare i Nokia-regionen, och dessa förändringar kan ha en betydande inverkan på lokal ekonomi och samhälle. Företaget har dock betonat att permitteringarna endast är tillfälliga, vilket innebär att arbetstagarna kommer att kunna återvända till sina roller när permitteringsperioden är över.

Nokian Heavy Tyres Ltd. har ännu inte offentliggjort några ytterligare planer för anpassning eller förändringar i verksamheten. För närvarande är företagets fokus att stödja sina anställda genom denna förändring och att fortsätta anpassa produktionen till den aktuella marknadssituationen.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!