NDI Sverige bygger nytt lager

Det är liv och rörelse på byggarbetsplatsen hos NDI i Lund, där den nya lagerbyggnaden planeras stå klar sommaren 2022. Bild: NDI

NDI Sverige har påbörjat arbetet med en utbyggnad av sitt däcklager i Lund. Satsningen är ett led i NDI-koncernens strategiska fokus på att ge kunder i Sverige tillgång till ett stort produktsortiment med snabba och smidiga leveranser.

Fysiska varulager med strategiska lägen och snabba och effektiva leveranser har varit några av de viktigaste fokusområdena för NDI-koncernen, som står bakom NDI Sverige.  Sedan företaget grundades 1970  har de arbetat kontinuerligt med att expandera och optimera den fysiska närvaron med lager i Norden.

–  Det handlar om att säkerställa ännu bättre leveranser till kunderna, utöka vårt produktsortiment och uppnå ännu effektivare drift av vårt lager, säger René Kristensen vd för NDI Group i Danmark.

– Den nya lagerlokalen är 5200 m² stor och ska rymma 160 000 däck. Tanken är att den ska vara redo att invigas sommaren 2022. Utöver den uppenbara vinsten med större lageryta minimeras dessutom den interna hanteringen med ett mer effektivt hyll- och plocksystem vilket gör driften mer kostnadseffektiv. I slutändan gynnar det kunden som får tillgång till ett större urval av produkter och snabba leveranser, berättar Lars-Henrik Forss, driftschef hos NDI Sverige.

Den nya lagerbyggnaden hos NDI Sverige beräknas stå klar sommaren 2022, ungefär samtidigt som det nya centrallagret i Norge ska stå klart.

About Joakim Held 1016 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!