Mitas utökar sortimentet av HCM-universaldäck

Foto: Mitas

Mitas utökar sitt sortiment av tystgående HCM- universaldäck (High Capacity Municipal) för året runt användning.

För att hålla jämna steg med den ökade efterfrågan på universaldäck inom främst kommunal drift utökar varumärket Mitas, en del av Trelleborgkoncernen, sitt HCM- däcksortiment (High Capacity Municipal) med lanseringen av den nya däckstorleken 360/80R28 IND.

– HCM-däcken kan användas på alla underlag, från asfalterade vägar till lera och snö. Dessutom har de många olika användningsområden, vilket möjliggör skiftande typer av transporter på väg och i terräng, från lantbrukstransporter till samhällsservice och lasthanteringsarbete, säger Pavel Kott, produktchef.

Däcken, som har låga ljudnivåer och är speciellt utformade för samhällsservice, är lämpliga för ett brett spektrum av användningsområden under alla årstider.

Den stålförstärkta radialkonstruktionen och slitbanans unika utformning i den centrala delen av däcket ger HCM-serien hög hållbarhet med lång livslängd samt goda styregenskaper, även vid höga hastigheter. Denna slitbana i kombination med nabbar i en annan bredd på däckets skuldra ger exceptionella dragegenskaper på en mängd olika underlag.

Slitbanans unika utformning förbättrar också däckets självrengörande egenskaper, vilket minskar potentiella kostnader för vägrengöring samt minimerar buller- och vibrationsnivåerna för att förbättra förarens komfort.

HCM-serien, som ursprungligen lanserades på marknaden med fyra storlekar 2016, inkluderar nu totalt 16 produkter från 16 till 42 tum. Hastighetskategorin D (65 km/h) innebär att Mitas HCM-däck är lämpliga för arbete och transport på vägar.

Profilbild
About Joakim Held 895 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!