Mikaela Åhlin-Kottulinsky testförare för Continentals däck till Extreme E-serien

Däckbranschen däcktidning däckavisen

Den svenska racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky blir testförare för Continentals nya högprestanda-däck som utvecklas speciellt för den globala Extreme E-serien. Förra året blev hon första kvinna att vinna ett race i standardvagnsmästerskapet Scandinavian Touring Car Championship. I år har hon tagit pole position i årets första lopp och vunnit ett race för stallet PWR Racing.

“Det här är ett fantastiskt projekt. Jag är väldigt glad över möjligheten att få köra de eldrivna SUV-prototyperna och hoppas kunna vara med att hjälpa till att höja medvetenheten kring klimatförändringar”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky. ”Jag ser verkligenfram emot att få testa Continentals nya däck. Det går att följa varje enskilt steg i utvecklingsprocessen och testkörningarna över internet. Det kommer att bli en spännande resa fram till de första loppen i Extreme E-serien.”

Däcktillverkaren Continental är officiell medgrundare till Extreme E-serien. Racen är endast öppna för el-SUV:ar och målsättningen är att öka medvetenheten kring klimatförändringarnas globala påverkan. Mer information finns på www.EngineeredForTheExtreme.com.

Profilbild
About Joakim Held 485 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen