Michelin väljer Sigfox för att spåra sina containrar

iot michelin

I veckan tillkännagav Michelin, Sigfox France och Argon Consulting en lansering av ny lösning för spårning av sjöfrakt containrar i realtid, baserat på Sigfox teknologi och globala nätverk. Michelin deltagit aktivt i utvecklingen av denna lösning de senaste året och är en tidig användare av denna lösning, som redan används på några av deras kritiska internationella flöden.

Med mer än 90 miljoner containrar skeppade per år, varav 20 miljoner från europeiska företag, så var det en självklarhet för Michelin, att välja Sigfox för att spåra sina containrar.

En internationell frakt kan involvera mer än 25 aktörer som klarerare, fraktbolag, tullhantering m.m. vilket i sin tur kan resultera i mer än 200 olika interaktioner. Följaktligen uppstår det ofta fördröjningar, klagomål och brist på visibilitet.

Men nu kan Michelin spåra sina frakter globalt – i realtid!”

Michelin har beslutat att utveckla denna lösning för sina kunder och den globala inkommande supply chain. Våra pilotupplevelser och ytterligare undersökningar har övertygat oss om att vinster skulle kunna nå upp till 10% minskning av inventeringen, 40% förbättring av beräknad ankomsttid (ETA) och störningar som orsakats av exceptionella händelser som väderkritiska förhållanden tack vare realtidshantering av relevanta inventeringar. Lösningen är oberoende av det maritima företaget och kräver inte dedikerade containrar. Design och uppsättningen av lösningen tog några månader. Således har lösningens effektivitet och prisvärdhet övertygat Michelin inte bara att distribuera den internt utan också att erbjuda dessa tjänster till andra företag i samarbete med SigFox och Argon “, säger Pascal Zammit, Senior Vice President Global Supply Chain på Michelin.

 

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!