Michelin ställer ut på Elmia Lastbil 2018

elmia lastbil lastbilsdäck

Michelin är på plats under Elmia Lastbil den 22 – 25 augusti 2018 i Jönköping. . Michelin visar sina senaste däck men kommer i år att fokusera på att visa hur deras kunder kan sänka sina driftskostnader och samtidigt minimera miljöpåverkan med hjälp av deras produkter.Temat för Michelin är i år “Hållbarhet och sänkta driftskostnader”

De kommer att visa upp det nya Michelin X Multi Energy däcket som ingår i X Multi serien och där fordonen kan användas både för fjärrtransporter och lokaldistribution. Ett nedslitet X Multi D däck kommer finnas på plats för att påvisa däckets goda prestanda ned till sista lagliga mm som i och med ny teknologi gör att slitbanemönstret utvecklas i takt med slitaget.

Övriga produkter som kommer att visas upp är:

  • X Line – Däck för långa transporter på motorvägar/fjärrtrafik
  • X Multi – Däck för mångsidig användning för alla slags landsvägar
  • X Works – Däck för tuffa transporter på och utanför väg
  • Agilis CrossClimate – Däck för varubilar och lätta lastbilar

Syftet med temat är att understryka vikten av hållbara produkter. Michelin arbetar kontinuerligt med produkter som har en planerad lång livslängd. Vi skiljer oss från många tillverkare i olika branscher. Mer eller mindre öppet planerar många för produkters tidiga åldrande och därmed utbyte, vilket innebär en allt kortare livslängd. Vi har valt motsatt väg och planerar istället för produkter med lång livslängd redan från början. Hållbar prestanda är nyckeln till vår affärsstrategi, eftersom vi är övertygade om att kundtillfredsställelse är centralt säger Lotta Wrangle, Michelin.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!