Michelin och Continental startar gemensamt bolag

naturgummi däckbranschen

Michelin, världsledande inom däck och hållbar mobilitet, Continental, ett teknikföretag och världsledande inom däcktillverkning och Smag, en ledande mjukvaruutvecklare för jordbruket, har meddelat att de startar ett gemensamt bolag som specialiserar sig på utveckling och utrullning av tekniska lösningar för att kartlägga hållbarhetsarbetet i leveranskedjan av naturgummi: Rubberway®.

Rubberway® är utformat i enlighet med målen för den globala plattformen för hållbart naturgummi (Gpsnr).

Det gemensamma företaget ska starta sin verksamhet före utgången av 2019 (med förbehåll för de relevanta konkurrensmyndigheternas godkännande).

Rubberway® är en teknisk lösning som kartlägger och utvärderar arbete och risker när det gäller miljöfrågor, sociala frågor, och företagens sociala ansvar och styrning i hela naturgummiindustrin, från gummiplantager nedströms till uppströms. Rubberway® kommer att förse sina användare (däcktillverkare) med insamlade data och göra det möjligt för dem att identifiera och förbättra hållbarheten i naturgummi-industrin.

I själva verket är naturgummi-industrin väldigt komplex och omfattar cirka 6 000 000 jordbrukare, 100 000 mellanhänder och över 500 bearbetningsanläggningar.

Den tekniska lösningen Rubberway® som är producerad i samarbete med mjukvaruutvecklaren Smag har varit i drift sedan 2017 och används redan i vissa produktionsländer (inklusive Thailand, Indonesien, Elfenbenskusten, Nigeria, Ghana och Brasilien).

I detta gemensamma bolag, bidrar Michelin med användar-och exploateringsrättigheter, samt deras användarupplevelse av det på på marken.

Continental visar sitt intresse för denna lösning genom sina investeringar i det gemensamma företaget och öppnar därigenom vägen för en bredare användning av tillämpningen av andra däcktillverkare och biltillverkarna, och bidrar därför till att påskynda uppkomsten av ansvarsfullt arbete inom naturgummi-industrin.

Smag delar med sig av all sin tekniska och branschspecifika expertis inom digitala lösningar för jordbruket.

Genom detta gemensamma bolag, försöker parterna att ta fram Rubberway® som en oberoende lösning som lätt kan användas av alla andra naturgummi intressenter och arbetar för att göra leveranskedjan mer transparent.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!