Michelin förvärvar 88% av den indonesiska däcktillverkaren Multistrada

däcktillverkare

Genom förvärvet får man en konkurrenskraftig produktionskapacitet på över 180 000 ton och stärker sin närvaro på den snabbväxande indonesiska marknaden.

Michelin meddelade att de har förvärvat 88% av PT Multistrada Arah Sarana TBK (“Multistrada”), en däcktillverkare med säte i Indonesien, för 480 miljoner dollar. Transaktionen genomfördes i enlighet med de villkor som meddelades den 22 januari 2019 och efter att ha erhållit alla nödvändiga godkännanden.

Med en produktionskapacitet på mer än 180 tusen ton (dvs. 11 miljoner personbilsdäck, 9 miljoner tvåhjuliga däck och 250.000 lastbilsdäck) genererade Multistrada en nettoomsättning på 281 miljoner USD år 2017. Med denna transaktion, varigenom Michelin även kommer förvärva en andel på 20% i den framgångsrika återförsäljaren PT Penta Artha Impressi och 50 hektar tillgänglig mark, kommer koncernen att stärka sin närvaro på den mycket lovande indonesiska marknaden genom att förvärva två starka lokala varumärken (Achiles och Corsa) och en mycket konkurrenskraftig lokal fabrik med god kvalitet och omedelbar tillgänglig produktionskapacitet. Genom att utnyttja sin tekniska expertis med begränsad nyinvestering kommer Michelin gradvis att omvandla produktionen från Tier 3-personbilar till varumärkena Tier 2 Michelin Group, vilket möjliggör mer produktion av Tier 1 hos andra asiatiska anläggningar och stödja ökad efterfrågan på Tier 2-volymer i Europa, Nordamerika och Asien.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!