Mekaniker och förebild – Anna Palander vill bredda motorsporten för kvinnor

Bild: Swecon

Anna Palander och Klara Andersson kämpar för att bredda motorsporten för kvinnor – som förebilder inspirerar de tjejer att följa sina drömmar och intressen.

I en värld där motorsporten är dominerad av män vill Anna Palander och Klara Andersson förändra normen. Som mekaniker för Klara Anderssons rallycross-team jobbar Anna för att visa att kvinnor också kan vara framgångsrika inom motorsporten.

Det är inte bara på banan som Klara och Anna gör skillnad. De strävar efter att vara förebilder för unga tjejer genom att uppmuntra dem att följa sina drömmar och intressen, oavsett om det är att köra snabba bilar eller arbeta med mekanik. Med varje tävling och prestation ökar intresset för sporten och bevisar att det finns en plats för kvinnor inom motorsporten.

I intervjuer och samtal med media, betonar Anna och Klara vikten av att skapa möjligheter och utrymme för kvinnor i sporten. De vill se fler kvinnliga förare, mekaniker och teammedlemmar delta i tävlingar och evenemang över hela världen.

Anna berättar om hur hon växte upp med bilar i pappas verkstad och hur hennes passion för motocross har format henne som person. Hon menar att det är viktigt att kvinnor och unga tjejer ges möjligheter att utforska och utveckla sina intressen, oavsett kön.

Klara och Anna hoppas att deras framgångar och synlighet inom motorsporten kommer att öka antalet kvinnor och tjejer som deltar i sporten, på och utanför banan. De vill se en sport där kvinnor inte bara är representerade, utan också uppmuntras och stöttas att följa sina passioner.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!