Maserati väljer nya Continental SportContact 7

Bild: Continental

Maserati har valt att använda SportContact 7, Continentals senaste premiumdäck som originalutrustning på sina Levante- och Quattroporte-fordon. Som efterträdare till Continentals väletablerade SportContact 6 ska nya SportContact 7 förkroppsliga den senaste däcktekniska expertisen till fullo.

Vid utformningen av det nya däcket var ett huvudmål att skapa en adaptiv slitbana som på ett idealiskt sätt kan reagera både på våta och torra vägförhållanden. BlackChili-gummiblandningen som användes finjusterades för optimal dragkraft. Som ett resultat ökade ban-prestandan med tio procent jämfört med tidigare modeller, medan bromssträckorna på vått underlag sjönk med åtta procent. För bromsning under torra förhållanden slog nya SportContact 7 sin föregångare med sex procent samtidigt som den ger 17 procent längre körsträcka.

För att alltid föra den extraordinära kraften hos en Maserati säkert till vägen för en optimal körupplevelse utan kompromisser, måste däcken, som enda anslutning till asfalten, perfekt matcha respektive modell och därmed optimalt stödja bilens prestanda. För att fånga de specifika kraven för varje fordonsmodell arbetar Continental i nära samarbete med fordonstillverkarna för att utveckla det optimala däcket, säger Dr. Holger Lange, chef för däckutveckling för Continentals originalutrustningsverksamhet.

SportContact 7 utvecklades för personbilar med sportiga egenskaper och upp till supersportbilar. Fordonssortimentet är brett positionerat: Under våren 2022 kommer totalt 42 artiklar i storlekar mellan 19 och 23 tum att finnas hos däckhandlare och utbudet ska utökas ytterligare.

Däck godkända för Maserati Levante:

SportContact 7, 265/40 ZR21 FR (101Y)

SportContact 7, 295/35 ZR21 FR (103Y)

Däck godkända för Maserati Quattroporte:

SportContact 7, 245/35 ZR21 FR (96Y)

SportContact 7, 285/30 ZR21 FR (100Y)

About Däckavisen 1055 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!