Martin Tillsten ny vd för Däckteam

däckteam
Foto: Privat

När Däckteam sökte ny vd var det hela 400 kandidater som sökte tjänsten. Martin Tillsten var den starkaste kandidaten säger Däckteams styrelseordförande Markus Eriksson till Däckavisen.

Martin Tillsten har en lång karriär bakom sig inom däckbranschen bland annat som ägare och vd på Proimp AB.

– Martin kommer att börja sitt jobb hos oss den 1 oktober, då han kommer att gå tillsammans med Mikael Johnsson i tre månader innan han själv tar över stafettpinnen, säger Markus Eriksson.

– Styrelsen känner sig mycket trygg i valet av vd, han har stora skor att fylla efter Mikael men vi är övertygade om att han kommer att göra ett strålande jobb.

– Jag började min resa i däckbranschen 1997 efter att jag fick lägga min motocross-karriär på hyllan. Kjell (Pappa) tyckte helt klart det var dags att börja betala tillbaka för all tid han lagt ner på mig och jag fick arbeta i familjeföretaget Pro-Imp, berättar Martin.

– Jag har haft en spännande resa med Pro-Imp igenom åren. Däckteam har alltid varit en bra och respekterad kedja för oss som leverantör tidigare och jag ser fram emot att utveckla Däckteam tillsammans med duktiga och drivna entreprenörer runt om i landet, säger Martin till Däckavisen.

Om Martin Tillsten:
Är 45 år, bor i Sparsör utanför Borås med sin fru, 3 barn och hund.
1997- 2004 jobbade Martin på Pro-Imp med sälj, leverantörskontakter, Inköp, marknadsföring.
2004-2018 Tog Martin över som vd på Pro-Imp och genomförde ett generationsskifte.
2016 sålde Martin Pro-Imp till Anders Hedin Invest. Därefter har han varit involverad i en hel del projekt inom däckdivisionen (DAWA, KW Wheels, Pro-Imp, Interwheel). Senast året har han bland annat haft rollen som tillförordnad vd för Interwheel i Karlstad som de nu införlivat i övriga däckbolagen.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!