Linglong däck satsar på topp-5 år 2030

Foto: Linglong

I CHANGCHUN, Kina – hölls den 15 april 2020 en ceremoni för att lansera projektet med den femte kinesiska fabriken för Linglong Däck, i Changchun, Jilin-provinsen. För närvarande har företaget fyra kinesiska fabriker i Zhaoyuan, Dezhou, Liuzhou, Jingmen och två fabriker i Thailand och Serbien (under uppbyggnad).

Den nya anläggningen kommer att byggas i  Changchung, och innebär en total investering på 700 miljoner dollar. Fabriken skall ha en årlig kapacitet på 12 miljoner personbilsdäck och 2 miljoner lastbils- och bussdäck och 200 000 regummerade lastbils- och bussdäck när den färdigställts. Enligt ett dokument där Linglong beskriver sina strategier uppger man nu att man satsar för att nå en topp-5 plats på listan över globala däcktillverkare 2030.

Sedan början av 2020 har däckindustrin varit under enormt tryck från en kraftig nedgång i efterfrågan och produktion till följd av den globala ekonomiska nedgången och utbrottet av COVID-19. Trots den komplexa och allvarliga situationen startar Linglong Tire snabbt nu snabbt upp projektet vilket de tror kan kommer öka förtroendet för kinesiska däcktillverkare.

Jilin Linglong kommer att byggas in i en digital, intelligent och global industriell it-plattform genom kombinationen av molnteknik, big data, artificiell intelligens, blockchain, 5G och annan avancerad teknik, som kan främja produktionseffektivitet, optimera produktstrukturen, förbättra kvaliteten.

Changchun är vaggan i Kinas bilindustri. och utvecklingen av dess bilindustri leder landet. Här är Kina FAW Group Corporation utan tvekan den mest kända bilproducenten. Under sina nästan 30 år av samarbete med FAW Group har Linglong vunnit biltillverkarens förtroende med sina produkter och tjänster. Den nya anläggningen kommer att ingår ett tätt samarbete med FAW Group och andra biltillverkare inom FoU, resursdelning, samarbete med talanger, gemensam utveckling och förbättring.

About Däckavisen 905 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen