Ligger Sveriges bästa verkstäder utanför storstäderna?

Foto: autobutler.se

För att hitta Sveriges bästa verkstäder måste du ofta åka ut en liten bit från stan. Det menar autobutler, som i en undersökning, har bett 115 000 bilägare att betygsätta sitt verkstadsbesök.

Även om det under de senaste åren har öppnats stora bilcentra runt om i landet har det inte gjort svenska bilägare mer nöjda. Istället är det de mindre bilverkstäderna utanför storstäderna som får högst betyg, enligt en undersökning baserad på 115 000 omdömen från bilägare på verkstadsportalen autobutler.se.

– Vi ser inga direkta stora skillnader i kvaliteten på arbete. Att bilägare ger bättre betyg till mindre verkstäder beror istället på att deras mekaniker tar mer tid till att prata med bilägarna och för att de rättar till eventuella fel direkt, förklarar Christian Legêne VD på autobutler.se.

Långedrags Bil & Service i Västra Frölunda i Göteborg har av bilägarna och med ett genomsnittligt betyg på 4,973 av 5, korats till Sveriges bästa verkstad år 2020. Bilägare som varit på verkstaden är framförallt nöjda med att de varit tydliga med att berätta om vad som behövts göras på bilen och sluppit blivit överraskade av dyrare räkningar.

– Att få titeln Sveriges bästa verkstad är imponerande då det redan finns en utbredd skepsis mot verkstäder. Långedrags Bil & Service har legat i framkant vad gäller att skapa öppenhet, säger Legêne, som upplever att kunder på nätet i dag förväntar snabbare service och mer insyn.

Tidigare har det bara varit de mer etablerade mekanikerna inne i storstäderna som brytt sig om omdömen på nätet, men nu har även verkstäderna utanför börjat ta hänsyn till transparens, säger Christian.

– Bilägare vill se mer transparens och öppenhet i fordonsbranschen. Vi har daglig kontakt med svenska bilägare som aktivt berättar om sina verkstadsupplevelser. De flesta av dem berättar att de först och främst vill åka till en bilverkstad som de kan lita på – därför ser vi det som en naturlig sak att de mest kompetenta mekanikerna hamnar i fokus, säger Christian Legêne.

Christian uppmanar verkstadsbranschen att göra en insats för att begränsa verkstäder på marknaden som inte gör ett tillräckligt bra jobb.

Sveriges 10 bästa verkstäder online 2020

Plac.  Omdöme   Verkstad
1.         4,973             Långedrags Bil & Service – Västra Frölunda

2.         4,883            GPS Auto Service – Järfälla

3.         4,861             JR Motorperformance – BDS – Åby

4.         4,860            Speedy Bilservice Vasastan – Speedy Bilservice – Stockholm

5.         4,761             RF Bilservice – AD Bilverkstad – Norsborg

6.         4,750            NKs Bilcenter & Bilverkstad – Enköping

7.         4,747            Verkstadsakuten Bilverkstad – Järfälla.

8.         4,731            Jägersro Bilar & Verkstad – Malmö

9.         4,729            Nacka Däck och Bilverkstad – OKQ8 – Nacka

10.       4,720            Klara Bilservice – MekoPartner – Stockholm

Om undersökningen
Verkstadsportalen Autobutler har över 115 000 omdömen om bilverkstäder. Bilägare som haft bilen på en verkstad under 2019 har bedömt den totala verkstadsupplevelsen på en skala mellan 0-5. Verkstäderna får ett genomsnittligt omdöme på 4,6 av 5 möjliga stjärnor. Endast verkstäder som under år 2019 fått minst 30 omdömen har räknats med i undersökningen.

About Joakim Held 954 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!