Kontio Tyres ställer ut på Tire Cologne

Kontio däck finland
Kontio WhitePaw Classic på Tire Cologne. Bild: Kontio

Tire Cologne, den viktigaste årligen arrangerade mässan för däckproffs, hålls i år i Köln, Tyskland, den 24–26 maj. Kontio Tyres deltar i mässan som enda nordiska däckföretag.

– Tire Cologne är den största utställningen inom världens däckindustri. Alla nuvarande viktigaste däcktillverkare kommer att vara representerade. Under de två senaste åren har coronaviruset hindrat mässan från att arrangeras, men nu öppnas världen igen upp – vilket också innebär att Kontio Tyres kommer att ha utmärkt synlighet på mässan. Vi har investerat stort i mässan och letar ständigt efter nya återförsäljare för Kontios premiumdäck, säger Jukka Heiskanen, vd för Kontio Tyres.

Totalt deltar cirka trehundra företag från 35 länder i mässan. Tire Cologne erbjuder ett omfattande tvärsnitt av vad som för närvarande händer inom däckbranschen, både vad gäller teknisk utveckling och på den globala däckmarknaden. Ett av mässans huvudteman är hållbar utveckling.

– Kontio Tyres har branschens bästa däckkonstruktörer som tar hänsyn till däckekonomi och däckens miljöpåverkan, såsom lågt rullmotstånd och minimering av vägslitage. Vi har en stark position på den nordiska däckmarknaden eftersom vi kan erbjuda svenska återförsäljare premiumdäck med utmärkt pris-kvalitetsförhållande. Man litar på den nordiska däckkompetensen, fortsätter Heiskanen.

Kontio Tyres har bland annat utvecklat ett äkta, tre tum brett däck med vit sida, WhitePaw Classic – något ingen annan ska kunna erbjuda i motsvarande prisklass. Däcket ska ha fått ett gott mottagande bland många klassiska bilentusiaster i Sverige.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!