Klassisk Defender återuppstår med Goodyear

Foto: Goodyear

När Land Rover tillkännagav att 67 års produktion av den ursprungliga modellen skulle avslutas kändes det som slutade på en era för många terrängförare. Men ett mycket exklusivt tillverkningsprogram av Land Rover’s Classic-division kommer att ge 25 entusiaster chansen att äga en mycket speciell version av den ursprungliga Defender som även bär Works V8 Trophy-märket.

Goodyear har valts ut för att leverera sina legendariska Wrangler MT/R terrängdäck för detta begränsade handgjorda produktionsprojekt som har inspirerats av de formidabla Camel Trophy off-road äventyren på 1980-talet. Dessa äventyr visade upp modifierade Land Rovers när de tacklade några av de hårdaste terrängerna i världen. Den moderna hyllningen till tävlingen är baserad på en Defender för 225 000 euro.

Land Rover Classic valde 235/85R16 Goodyear Wrangler MT/R för att utnyttja kraften och vridmomentet på den dånande 5,0-liters bensin V8:an. Works V8 Trophy kombinerar 399 hk och 525 Nm muskler och innebär en enorm prestationsökning från den ursprungliga periodmodellen och måste utrustas med ett däck som kan ge grepp och stabilitet både på och utanför vägen.

Wrangler MT/R har länge varit förstavalet för Land Rover när det gäller extrem terräng och tävlingsevenemang. Efter Camel Trophys sorti skapade Land Rover G4 Challenge 2002. Detta event innehåller extrema terrängutmaningar på fyra kontinenter med var och en av Land Rovers fyra ikoniska modeller; Freelander, Discovery, Range Rover och naturligtvis Defender. De är fyra mycket olika fordon men alla använder Wrangler MT/R, utvalda efter omfattande test av Land Rover.

– Goodyear har varit en del av Defender-berättelsen under en stor del av sitt liv. Från det ursprungliga G90-däcket som var en favorit bland jordbrukarna till det senaste Wrangler Duratrac på den helt nya Defender, är vi stolta över att hålla Land Rovers i rörelse under tuffaste förhållanden, säger Hans Vrijsen, VD OE, Goodyear EMEA.

Goodyear Wrangler MT/R valdes till Defender Works V8 Trophy som ett extremt terrängdäck med en speciell blockdesign för extra dragkraft och grepp. Den har patenterad Goodyear-teknik för skydd mot skador på däcksidan, vilket ger ökat skydd på grund av förmågan att motstå punkteringar vid körning över stenar, lera och sand.

Alla 25 begränsade upplagor Defender Works V8 Trophy-modeller såldes slut inom tre dagar efter försäljningsstart.

About Däckavisen 1005 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!

1 Trackback / Pingback

  1. - Land Rover News

Kommentarerna är stängda.