Informerade om Eurogarant under konsumentvägledardagarna

Eurogarant

– Att få representera branschen vid Konsumentvägledardagarna och prata om Godkänd Bilverkstad med konsumentvägledare, Konsumentverket, konsumentminister Per Bolund, regeringsföreträdare, riksdagspolitiker, Hallå Konsument och ARN kändes väldigt meningsfullt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäder Förening.

– För mig var det ju extra trevligt. Nu fick jag ju dessutom träffa många gamla arbetskamrater eftersom jag har arbetat som konsumentvägledare tidigare. Det var även väldigt trevligt att få träffa en hel del gamla kolleger från Konsumentverket där jag arbetade som jurist innan jag började på på SFVF, säger Ulf Stefansson, jurist på SFVF.

Inte nog med att vi fick möjlighet att prata Godkänd Bilverkstad, vi fick också möjlighet att prata om Eurogarant

– Det här var mitt andra tillfälle att prata Eurogarant med Per Bolund och det kändes mycket bra, säger Bosse.

Eurogarant, som är världens enda internationella branschstandard, kommer att följas upp av andra standarder.

– Nu lanserar vi även Certifierad Verkstad Bilvårdare som vi har nämnt tidigare, men andra standarder kommer lanseras inom kort. Det kändes kul att få berätta för alla deltagarna om att SFVF tar ett totalgrepp och stegvis kommer att införa olika standarder för våra medlemmar, säger Bosse.

SFVF:s engagemang för ARN och konsumentvägledare berömdes upprepade gånger av Britta Ahnmé Kågerman som är chef för Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

– Det värmde förstås lite extra för oss, säger Bosse och Ulf.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!