I helgen inleddes Sveriges största folkrace-cup

Bridgestone däck

Bridgestone är stolta att för tredje året i rad vara huvudsponsor för Bridgestone Fair Race Cup. Årets cup har sju deltävlingar och inleddes i helgen i Karlstad på Kalvholmens Motorstadion och avslutas i oktober i Munkfors.

– Tanken med cupen, som har lockat över 700 startade både 2016 och 2017, är att skapa samhörighet mellan människor genom motorsporten. Och det har de arrangerande klubbarna verkligen lyckats med. Här är alla välkomna och stämningen är trivsam, säger Thorleif ”Totto” Höök, en av initiativtagarna till Bridgestone fair race cup.

Åtta klubbar samverkar för att genomföra alla deltävlingar och cupen skulle inte kunna genomföras utan alla frivilliga som ställer upp ideellt. Något som också uppmärksammas i samband med prisutdelningen i slutat av säsongen då även Årets Eldsjäl utses.

– Ett härligt initiativ som är öppet för alla och som visar att motorsport inte behöver vara svårt eller krångligt och som lockar både unga och gamla, tjejer och killar. Det känns bra att få bara med och bidra till ett så fint arrangemang, säger Vanessa Pihlström, Marketing Specialist på Bridgestone Sverige.

Hela tävlingsprogrammet:

28-29/4 Karlstads MCB (premiär)
12/5 Säffle MC
6/6 Hällefors MK
7/7 Storfors MK
4/8 Filipstads MC
8/9 SMK Karlskoga/Degerfors RC
6/10 Munkfors MC (final)
Prisutdelning för hela säsongen sker den 17/11 på Deje Kulturhus.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!