Hankook lastbilsdäck till byggfordon nu som originalutrustning på alla Scania-lastbilar

Hankook lastbilsdäck
Bild: Hankook

Hankook lastbilsdäck levererar nu olika slitbanor i lastbilsdäcksserien SmartWork avsedd för byggfordon, till den svenska nyttofordonstillverkaren Scania som originalutrustning (OE, Original Equipment). Initialt levereras sju dimensioner för 22.5 och 24 tum, som fordonsparkägare och transportbolag kan beställa från de tre europeiska Scania-fabrikerna i Zwolle (Nederländerna), Södertälje (Sverige) och Anger (Frankrike). Den nya Scania XT-generationens byggfordon är en av de modeller som skall utrustas med Hankook-däck.

Neu-Isenburg, Tyskland, 25 januari 2018– Hankook lastbilsdäck, levererar nu fem ytterligare däckslitbanor till alla Scania-modeller för användning på byggarbetsplatser, inkl. den nya XT-generationens byggfordon. Dessa är styraxeldäcken SmartWork AM06, SmartWork AM09 och SmartWork AM15+ samt drivaxelslitbanorna SmartWork DM06 och SmartWork DM09.

Nyttofordonstillverkaren ingår i Volkswagen-koncernen och är Hankooks senaste lastbilspartner inom OE. Hankooks OE-verksamhet med lastbilsdäck till Scania fokuserar på Europa och täcker in totalt 26 dimensioner i området 22.5 och 24 tum. Förutom lastbilsdäck för byggfordon levererar Hankook e-cube MAX till den svenska nyttofordonstillverkaren, ett däckprogram för fjärrtrafik, samt SmartFlex, ett åretruntdäck för medeldistanstrafik. Programmet har anpassats särskilt till europeiska förhållanden och presenterar både miljömässiga och ekonomiska fördelar.

OE-samarbetet med Scania är Hankooks andra i Volkswagen-koncernen inom segmentet tunga nyttofordon; Hankook har levererat olika modeller till MAN Truck & Bus sedan 2015.

Han-Jun Kim, chef för Hankook Tire Europe, kommenterar: “Vi ser fram emot att utöka vårt samarbete med Scania. Maximal hållbarhet är av yttersta vikt vid utformningen av däck till byggfordon; vår serie SmartWork övertygade Scanias ingenjörer fullständigt.”

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!