Hankook: vi påverkas inte av antidumpningstullar

Lastbilsdäck Hankook

Hankook presenterar nu för femte gången sitt nyttofordonssegment vid årets IAA i Hannover, Tyskland, världens främsta lastbilsutställning. Som en av de ledande tillverkarna av lastbilsdäck och med internationella samarbeten avseende originalutrustning med MAN, Mercedes-Benz Trucks, Scania och Schmitz-Cargobull, visar Hankook upp en ny serie för standard- och terrängdäck. Hankook presenterar också en utökning av sitt bussdäcksprogram.

Efter utställningen vid Commercial Vehicles Show i Birmingham, och med stora förväntningar på den stundande mässan Tire Cologne för lastbil och buss, har däcktillverkaren Hankook redan fått upp tempot för årets 67:e IAA för nyttofordon, som hålls 20-27 september i Hannover, Tyskland.

Företaget följer IAA:s motto “Driving tomorrow”, och svarar upp mot aktuella behov på marknaden av innovationer inom bussegmentet. Dessutom kommer Hankook att för första gången presentera ett gediget program med standard- och terrängdäck för styr-, driv- och släpaxlar på en utställningsyta om drygt 200 m2. I år är det femte gången som Hankook deltar vid den största och viktigaste lastbilsmässan med internationell bäring, och man kommer att informera om ytterligare tillväxt inom ramen för originalutrustningsverksamheten. Andra märkesrelaterade aktiviteter kommer att genomföras på ett separat utomhusområde.

“I mer än tio års tid har nyttofordonssegmentet varit mycket viktigt för Hankooks verksamhet, i synnerhet på den europeiska kontinenten,” sade Tony Lee, Hankook Tire Europe Vice President for Marketing & Sales. “Vi växer i vår OE-verksamhet, i våra samarbeten med fordonsflottor samt våra produktserier. För en tid sedan anpassade vi hela produktionen och leveranskedjan inom lastbils- och bussdäck, och på så sätt har vi förberett oss strategiskt för framtiden. Vi påverkas alltså inte av de antidumpningstullar som initierades nyligen av EU-kommissionen. Vi ser fram emot en lovande utställning tillsammans med våra kunder från hela världen.”

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!