Hankook utvecklar ”Road Risk Detection Solution”

Däcktillverkaren Hankook breddar sin position inom däckteknologi genom att utveckla en plattform tillsammans med SK Planet. Syftet med plattformen är att analysera vägförhållanden genom AI och djupinlärning för att kunna identifiera risker inom trafiken. Testanläggningarna Technotrac i Ivalo, Finland samt G’Track i Geumsan, Sydkorea, kommer förse systemet med data.

Hankook utvecklar ett övervakningssystem som identifierar potentiella risker inom trafiken i realtid tillsammans med SK Planet som är ett ledande data- och testföretag. Systemet använder AI (artificiell intelligens) och djupinlärningsteknologi för att analysera vägbuller från förbipasserande bilar och kan således identifiera potentiella risker som snö, blixthalka, regn, olyckor samt andra faror på vägen. Informationen rapporteras sedan i realtid till olika offentliga myndigheter för trafiksäkerhet och vägunderhåll. Åtgärder så som snöröjning eller vägreparationer kan därmed sedan utföras i rätt tid.

För att tillämpandet av AI ska vara så effektivt som möjligt krävs ett brett spektrum av bullerdata. Hankook kommer förse SK Planet med olika data för att förbättra och öka noggrannheten i teknologin. Datainsamlingen kommer ske på testanläggningarna i Ivalo, Finland och Geumsan, Sydkorea. Systemet förväntas att anpassas och implementeras för övervakning samt kontroll av vägtrafiken under vintertid. SK Planet har patent på djupinlärningsteknologin och ljudbehandlingen som gör lösningen möjlig.

– Hankook Tires högsta prioritet är säkerhet. Vi samarbetar med SK Planet för att bygga en riskdetekteringslösning och bidrar på så sätt till säker körning, vilket är vårt huvudsakliga företagsmål. I linje med Hankook Tires engagemang för digital transformation så kommer det här samarbetet även att främja bilindustrin ytterligare, förklarar Klaus Krause, chef för Hankooks europeiska forsknings- och utvecklingscenter.

Hankook strävar efter att leda den digital innovationen inom bilbranschen och uppnår synliga resultat genom nyskapande tekniska lösningar. Utöver samarbetet med SK Planet har Hankook ett nära samarbete med det sydkoreanska universitet KAIST (Korean Advanced Institute of Science & Technology). Detta för att ta fram framtidens teknologi samt för att främja samarbetet mellan industrin och den akademiska världen. Båda parter fokuserar på att säkra innovativ forskning och utveckling samt digital teknologi genom digital transformation.

Profilbild
About Joakim Held 567 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen