Hankook utökar regummeringsfabrik

hankook alphatread regummering
Bild: Hankook

Hankooks nya produktionsområdet för varmregummering tar upp cirka 2 000 kvadratmeter på den nu 15 000 kvadratmeter stora tomten. Den totala ytan kan vid behov utökas till en yta på 20 000 kvadratmeter, vilket gör det möjligt att göra en långsiktig planering för Hammelburg-området.

Efter övertagandet av Reifen Müller 2018 har Hankook fortsatt att fokusera på fabriksregummering, särskilt för sitt varumärke Alphatread för kommersiella fordon.

– Med färdigställande av den nya fabriken kan vi möta den ökade efterfrågan på varmregummerade däck. Jämfört med den gamla fabriken har vi nästan kunnat fördubbla vår produktionskapacitet. Vi kan producera upp till 100 000 varmregummerade däck varje år. Vid sidan av den senaste tekniken hjälper beslutet att utesluta använda A-stommar till att göra Hankook Alphatread-däck av högsta kvalitet, förklarar Manfred Zoni, TBR-försäljningsdirektör på Hankook Reifen Deutschland.

– Hankook inser de ständigt ökade utmaningarna hos våra vagnparks- och återförsäljarpartners över hela Europa. För att leverera mer kostnadseffektiva, säkra och miljövänliga lösningar investerar vi i vårt regummerade sortiment och produktionsanläggningar. Vi strävar efter att erbjuda fler dimensioner och att fokusera med våra vagnparkspartners på att utvinna allt det värde som Hankook byggt i våra nya premium lastbilsdäck, tillägger Guy Heywood, Vice President Marketing Truck & Bus däck på Hankook Tyre Europe.

I början av juni visade Hankook och Reifen Müller de nya produktionsanläggningarna för inbjudna gäster med en fabriksvisning som gav en inblick i tillverkningsprocessen av Alphatread-däcken, efter de individuella driftsstadierna i produktionen. Manfred Zoni, Guy Heywood och Uwe Müller, VD för Reifen Müller Runderneuerungswerke, ledde rundvisningen och förklarade tillverkningsprocesserna tillsammans med anställda, och demonstrerade Hankook SmartLife Solutions-konceptet och de associerade fördelarna med varmregummering. En av dem är att alla Hankook kommersiella däck är designade på ett sådant sätt att det inte bara kan mönsterskäras, utan den högkvalitativa stommen kan även regummeras flera gånger. Detta möjliggörs genom användning av ytterligare 5-9 mm basgummi under slitbanan.

About Däckavisen 1082 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!