Hankook Tire får pris för konceptdäck

hankook däck

Hankook Tire tar emot pris för sina innovativa konceptdäck på IDEA Awards 2019

Däcktillverkaren Hankook har valts ut som en av finalisterna i bil- och transportkategorin för sina konceptdäck Hexonic och HLS-23 och får en plats på podiet av 1 600 inskickade kreativa designidéer. Hankook har nu erkänts av världens tre främsta designutmärkelser: iF Design Award 2019, Red Dot Design Award 2019 och nyligen IDEA Awards 2019.

Däcktillverkaren Hankook är utsedd till finalist i bil- och transportkategorin på världskända International Excellence Awards (IDEA) 2019 som ägde rum den 21 augusti i Chicago, USA. Hankook prisades för sina konceptdäck Hexonic och HLS-23.

Hexonic är ett däck för autonoma fordon och garanterar en förbättrad körkomfort. Inbyggda skannrar analyserar vägen i realtid med sju separata sensorer på däcksidan. Förhållanden såsom grepp, temperatur och vägyta identifieras och däckmönstret anpassas följaktligen. HLS-23 utvecklades för självstyrande logistiksystem och däcken använder sensorer för att ömsesidigt övervaka sin position mellan fordonen och bibehålla ett konstant avstånd. Dessutom säkerställer däcken en pålitlig körprestanda och bidrar därmed till problemfria automatiska leveranser.

Han-Jun Kim, VD för Hankook Tire Europe, sa: ”Vi är jätteglada över att uppmärksammas av IDEA, en av världens mest prestigefyllda designutmärkelser. Tack vare utmärkelsen från IDEA 2019 kan Hankook visa världen sitt ledarskap inom innovativ design. Vi kommer att fortsätta att sträva efter att förbättra vår banbrytande teknik och försvara vår position som global ledare.”

I februari kom Hankook etta i kategorierna Professionellt koncept och Produkt på iF Design Awards 2019. De tre vinnande däcken var Hexonic och HLS-23, samt Kinergy 4S 2 – Hankooks personbildäck för alla årstider. De två konceptdäcken Hexonic och HLS-23 designades i samarbete med studenter från London Royal College of Art (RCA) i samband med forsknings- och utvecklingsprojektet Design Innovation och har redan demonstrerats på flera internationella handelsmässor. I mars utsågs dessutom företaget till vinnare i kategorin Produktdesign på Red Dot Awards 2019 för dess nya flaggskeppsdäck Ventus S1 evo 3 med ultrahög prestanda.

Årliga IDEA Awards organiseras av Industrial Designers Society of America (IDSA) och är en av de tre mest ansedda internationella designutmärkelserna, tillsammans med Red Dot Design Award och iF Design Award. Varje år väljs den bästa designen ut genom en omfattande utvärdering av flera kriterier, inklusive designinnovation, användarens upplevelse och fördelar för vårt samhälle.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!